Sport

2017.06.25. 19:20

Ezüstös a harcos Kardos-csapat

VASVÁR Ezüstérmet szerzett a Kinder+SPORT program országos döntőjében a vasvári Kardos László Általános Iskola csapata.

Horváth Erika

A vasvári Kardos László Általános Iskola is azon szerencsés 64 oktatási intézmény között volt, amelynek elfogadták a jelentkezését a Ferrero Magyarország 2016/2017. évi Kinder+SPORT programjára. Hét régióban kezdődtek meg a csatározások a 12 fős, 2., 3. és 4. osztályos tanulókból összeállított csapatok között. A diák-olimpiához hasonlóan játékos sor- és váltóversenyekből állt a feladatsor, a 16 előre kiírt játékból hetet-hetet sorsoltak ki egy-egy versenyen.

A vasvári Kardos László Általános Iskola ezüstérmes csapata

A vasváriak a "zengjen, zúgjon a csarnok, itt nem lehet más a bajnok, csak a harcos Kardos" csatakiáltással vetették magukat a nagykanizsai, nyugat-dunántúli elődöntő küzdelmeibe, ahol a hét versenyszám után holtversenyben lettek elsők, de csak az egyik, az abszolút győztes csapat juthatott tovább. A plusz feladatban a Kardos csapata volt a jobb, következhetett tehát a várpalotai, nyugat-magyarországi középdöntő, ahol a kis iskolák kategóriájában sikerült a második helyen végezni - és ez országos döntőt ért. Az érdi fináléban az óriási szurkolótáborral támogatott vasváriak nagy küzdelemben megszerezték az ezüstérmet és iskolájuknak a 800 ezer forint értékű - sporttal kapcsolatos - támogatást.

A vasvári csapat tagjai: Tóth Levente, Frigy Tibor, Tóth Csenge, Horváth Anna, Káldi Zalán, Csizmazia Péter, Kovács Mirella, Bognár Kincső, Molnár Jácint, Baranyai Máté, Kiss Rebeka, Pintér Bianka, Takács Dorina, Sáry Dorka. Felkészítő pedagógus: Kónyáné Novák Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!