Sport

2017.06.23. 17:10

Fiatalság, higgadtság: Tóth Dávid az ellenfél kapuja előtt is feltalálja magát

Az NB II-es Soprontól igazolt jobb oldali védő, Tóth Dávid az ellenfél kapuja előtt is feltalálja magát.

Pum András

A 18 éves, soproni születésű és a Hűség városában pallérozódott Tóth Dávid 14 évesen került a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémiára. Aztán másfél évig a Győri ETO NB I-es, majd NB III-as keretének tagja volt - két első osztályú bajnokin kapott lehetőséget. Egy éve visszatért az NB II-es Sopronba, 31 mérkőzésen kezdő, három alkalommal csere volt. Tóth korábban az U15-ös, az U16-os, az U17-es, az U18-as, - majd tavaly szeptemberig - az U19-es válogatottban is szerepelt. Hétfőn három évre a Haladáshoz igazolt.

Tóth Dávid hétfő óta a Haladással edz
Fotó: Unger Tamás

- Úgy érzem, egészen jó szezonom volt Sopronban, és hogy nem csak én látom így, bizonyítja a szombathelyi megkeresés - mondta Tóth Dávid. - Igazából nem volt kérdés, hogy elfogadom-e a szombathelyiek ajánlatát, úgyhogy hamar megegyeztünk. Mivel egy ideje a Haladás Sopronban rendezi hazai meccseit, ha nem ütközött a meccsemmel, megnéztem a csapatot. Őszintén mondom: nagyon tetszett, hogy a zöld-fehérek nem rugdosták el a labdát, hanem megpróbálták játszani a futballt. A szombathelyi benyomásaim is kedvezőek, mindenki barátságosan fogadott, Tóth Mátét pedig a korosztályos válogatottakból személyesen is ismertem. S az is imponál, hogy a Haliban bátran adnak bizalmat a fiatal játékosoknak. Elég kemények az edzések, borzasztó meleg van, így meglehetősen fáradtnak érzem magam. De a 12 csapatos NB I-ben kell is az erőnlét. Ami az egyéni céljaimat illeti, szeretném beverekedni magam a kezdőcsapatba - persze tudom, hogy ez nem lesz egyszerű. De az első osztályban ez egyik gárdánál sem könnyű feladat. A csapattal pedig szeretnék egy jó szezont produkálni, remek lenne dobogón végezni. Erősségeim közé tartozik, hogy a legkiélezettebb szituációkban is képes vagyok higgadt maradni, jó az állóképességem, és ha mód van rá, szívesen belépek a támadásokba és felbukkanok az ellenfél kapuja előtt. Alig várom, hogy bemutatkozzam a Haladásban.

OTTHON A CSATÁR

Hétfő óta tréningezik a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. Akadnak azonban hiányzók is, például a belga légiós, Stef Wils. A belső védőre jövő pénteken egy szájsebészeti beavatkozás vár, amelyet szülőhazájában végeznek el. Wils pénteken már nem is tréningezett, várhatóan másfél hét múlva tér vissza Szombathelyre. Az olasz csatár, Claudio De Sousa sincs már a megyeszékhelyen, a próbajátékos papírügyeit intézi Rómában, egyelőre nem tudni, Mészöly Géza visszavárja-e a csatárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!