Sport

2017.06.19. 18:15

Gyürüs Barbi a junior-vb-n

Magyarország egyetlen versenyzőt indít a Japánban zajló junior súlyemelő-világbajnokságon: Gyürüs Barbarát, a Haladás VSE +90 kilós válogatottját.

Horváth Erika

Június 16-án kezdődött meg a tokiói U20-as világbajnokság, amelyre ötven ország 265 versenyzőt nevezett. A Magyar Súlyemelő Szövetség egyetlen emelőt küldött a távol-keleti országba, Gyürüs Barbarát, a Haladás VSE 18. évében járó válogatottját. Barbit klubedzője, Márkus Erzsébet, illetve a Vas Megyei Súlyemelő Szövetség elnöke, Hencz Kornél kísérhette el. Hétfőn délelőtt ültek repülőgépre, így néhány nap marad az akklimatizálódásra is. Mert a +90 kilós hölgyek versenyét a vb zárónapján, 23-án, pénteken rendezik.

Gyürüs Barbara egyedül képviseli a magyar színeket Tokióban
Fotó: Németh Richárd

- A +90 kilóban tízen neveztek; nagyon erős a mezőny. Barbitól egyéni csúcsokat várok - árulta el elutazásuk előtt Márkus Erzsébet. - A versenyen eddig 190 kg volt az összetettbeli legjobbja, de idén csak 187. Ezt mindenképpen túl kellene szárnyalnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!