Sport

2017.06.23. 18:35

Harmadikak az ikervári Zichy iskola kézilabdázói

Az ikervári Zichy Antónia Általános Iskola lány kézilabdacsapata bronzérmet szerzett, a Pankaszi Általános Iskola fiú labdarúgócsapata ötödik lett a kis iskolák diákolimpiai országos döntőjében.

Horváth Erika

Miskolc volt a házigazdája a kis iskolák sportversenyei országos döntőjének. A 200 fő tanulólétszám alatti oktatási intézmények számára három sportágban rendeznek diák-olimpiai versenyeket; lány kézilabdában, fiú labdarúgásban - a csapatokban II., III. és IV. korcsoportos gyerekek is szerepelhetnek - , illetve atlétikában (utóbbi eredményeire később térünk vissza).

A bronzérmes ikervári csapat. A hátsó sorban (balról): Gönczöl Vivien, Móricz Lili, Szabó Vivien, Dávid Virág. Középen: Kontics Regina, Milkovics Hanna, Kontics Dorka, Csonka Petra, Tóth-Varga Zoé, Szakonyi Evelin. Elöl: Sárközi Fanni, Horváth Tünde testnevelő-edző, Dávid Kíra
Fotó: MDSZ

A kézilabdában az ikervári Zichy iskola csapata jutott megyei győztesként az országos fináléba, ahol 16 együttes döntött a helyezésekről. Az ikerváriak csoportjukban mindhárom mérkőzésüket megnyerték, az Esztárt 22-6-ra, a tavalyi bajnok Köröstarcsát 10-9-re, a Soponyát 11-7-re győzték le. A köröstarcsaiak elleni rangadón elért győzelem nagyon sokat nyomott a latba, hiszen ezzel csoportelsők lettek a vasiak. Az új - a résztvevőknek nagyon nem tetsző - lebonyolítási rend szerint pedig a csoportmásodikak már nem szólhattak bele az előkelőbb helyezésekbe, csak az 5-8. helyekért folytathatták. Az Ikervár viszont így már mindenképpen érdekelt lehetett valamelyik éremmérkőzésen. Ez előrelépés a tavalyi ötödik hely után. A keresztjátékban egy másik csoportgyőztest, a később a bajnoki címet is megszerző Nemesnádudvart kapták ellenfélül - 17-9-re kikaptak tőlük. A Horváth Tünde testnevelő által irányított ikervári csapat tehát a bronzmeccsen zárhatta a tornát - és fölényes, 20-13-as győzelemmel meg is szerezte a harmadik helyezést. Ráadásként a még csak 6. osztályos jobb átlövőjük, Gönczöl Vivien bekerült az All Star-csapatba. Horváth Tünde elmondta, hogy a bronzérem megszerzésében nagy szerepe van Horváth Jánosnak is, hiszen a lányok az ő egyesületi edzésein pallérozódnak.

Az ötödik helyezett pankaszi focicsapat. Elöl (balról) Tóth Bence, Kozics Attila, Horváth Balázs, Benkő Marcell. Hátsó sor: Sebők Csaba felkészítő, Tóth Bálint, Mesics Jácint, Kovács Dominik, Czene Tamás, Paál Levente, Berkes Alex
Fotó: Pankaszi Általános Iskola

A labdarúgótorna 18 csapatos volt. Az idei megyei győztes, a Pankasz először jutott országos döntőbe. Csoportjukban három ellenfelükkel is döntetlent játszottak a vasiak, és büntetőkkel kellett dönteni arról, melyik csapat kap 2, melyik 1 pontot. Esztár (0-0, b.:2-0) és Karancság (1-1, b.: 2-1) ellen a pankasziak felé billent a mérleg nyelve, a Zalakaros elleni meccs után (2-2, b.: 0-2) viszont az ellenfél örülhetett. Miután utolsó csoportmeccsét a Köröstarcsa ellen 2-1-re megnyerte a Pankasz, csoportmásodikként jutott a nyolc közé. Ezen a tornán volt negyeddöntő, egy csoportgyőztessel, az Átánnyal szemben szoros meccsen 2-1-re alulmaradt az őrségi gárda. Így a finisben a torna ötödik helyét célozhatta meg. Meg is szerezte, miután 5-3-ra legyőzte a Naszályt, a helyosztón pedig 4-1-re a Kaposmérőt is. A pankaszi csapatból a kapus Kovács Dominik érdemelte ki az All Star-csapattagságot. A felkészítő Sebők Csaba szerint nagyon szép az ötödik helyezés, bár a szerencse nem igazán állt mellettük, hiszen a torna két legjobb csapatával - a bajnok Esztárral a csoportban, az ezüstérmes Á-tánnyal a negyeddöntőben - is összehozta őket a sors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!