Sport

2017.06.26. 18:10

Hazatért a középpályás - Simon Ádám újra a Haladásban

SZOMBATHELY A Videotontól igazolt Simon Ádám nem sokat töprengett, amikor befutott a Haladás ajánlata. A védekező középpályás hazatért a vasi megyeszékhelyre.

Pum András

A 27 esztendős Simon Ádám szülővárosában, Salgótarjánban kezdte pályafutását, aztán az MTK, a Haladás, a Palermo következett. Szicíliai együttese előbb a Barinak, majd a Haladásnak adta kölcsön. Ezt követően a Videoton igazolta le, majd tavasszal kölcsönben Gyirmóton szerepelt. Noha szerződéséből még egy év hátra volt, távozott, és négy évre aláírt a Haladáshoz. Simon korábban összesen öt évet futballozott Szombathelyen, most szerepel zöld-fehérben. A háromszoros felnőtt válogatott, U20-as világbajnoki bronzérmes játékos eddigi 147 NB I-es bajnokin lépett pályára, ötször volt eredményes.

- Szép éveket töltöttem el a Videotonnál, például amikor odaigazoltam, rögtön az első évben bajnokok lettünk - mondta Simon Ádám. - Jó játékosok között, jó csapatban szerepelhettem, pályára léphettem Európa-liga-meccseken is. Aztán nyertünk ezüst-érmeket, a legfájóbb pont az FTC elleni Magyar Kupa-döntőbeli vereség volt. Sajnos tavaly nyáron megsérültem, megműtöttek, s mivel a Videotonnál az eredménykényszer miatt nem tudnak várni fél évet, míg egy futballista felépül, igazoltak a helyemre.

Tavasszal Gyirmóton szerepeltem kölcsönben, s most nyáron eljött az idő a búcsúra. De csak a szépre emlékezem, szép három évet töltöttem a piros-kékeknél. Másrészt azt mondják: háromévente egészséges váltani. Több lehetőségem is akadt, de a Haladás egyértelműen előnyt élvezett. Egyrészt itt élnek a szüleim, Attila bátyám is, itt van házam - szinte minden Szombathelyhez köt. Másrészt korábban összesen öt esztendőt futballoztam Szombathelyen, megannyi szép emlékem van. Például emlékszem a debütálásomra: a nagy rivális ZTE ellen idegenben léptünk pályára, és remek meccsen ugyan, de 3-2-re kikaptunk. Nem mellékes, hogy nagyon szerettem a Hali-szurkolók előtt játszani.

Simon Ádám nagy örömmel tért vissza Szombathelyre, két edzésen van túl Fotó: Unger Tamás

Székesfehérvári csapattársaimnak is sokat meséltem arról, hogy mennyien jártak a meccseinkre, és milyen remek hangulatot teremtettek. Ami az itteni társakat illeti, több idősebb játékossal együtt futballoztam, de a stábban és a klubházban is sok az ismerős. Ráadásul hamarosan elkészül az új stadionunk, ez is vonzó szempont volt. Szóval túl sokat nem gondolkodtam azon, hová igazoljak. A döntésben nagy segítségemre volt édesapám, Simon Attila és menedzserem, Vörösbaranyi József - hálás vagyok nekik. Ők is tudták: a Haladás a szívem csücske. A célok?

Ez a bajnokság sem lesz egyszerű, feljutott egy nagyon erős Puskás Akadémia, de a 12 csapatos NB I-ben senki ellen sem mehet biztosra az ember. Ha megismételjük a legutóbbi hatodik helyünket, elégedett leszek. Szeretek és tudok nyomás alatt focizni, a Videotonnál minden évben a bajnoki címért futballoztunk, tavasszal pedig Gyirmóton a kiesés ellen harcoltunk. Négy évre írtam alá, vannak még terveim.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!