Sport

2017.06.14. 18:50

Kardos strandfocisiker - Aranyat nyertek a vasváriak a diákolimpia döntőjében

SIÓFOK Aranyérmet szerzett a vasvári Kardos László Általános Iskola IV. korcsoportos együttese a strandlabdarúgó diákolimpia országos döntőjében.

Horváth Erika

A siófoki Nagystrand homokos pályáin rendezték meg - immár harmadik alkalommal - a strandlabdarúgó diákolimpiát. A 3x8 perces mérkőzéseket 4+1 fős csapatok játszották. A IV. korcsoportban a Kardos iskola együttese képviselte Vas megyét. Négyes csoportjukat két győzelemmel és egy vereséggel zárták a vasváriak - az Egert 6-1-re, a Kecskemétet 5-4-re győzték le, a Kazincbarcikától viszont 6-3-ra kikaptak.

Állnak (balról): Hubay Kinga testnevelő, Nagy Joakim Ruben, Smolczer Zoltán, Maráci József, Nyul Tibor Dávid, Frigy Bence, Keszthelyi Tibor, Varga Krisztián Zoltán, Balogh Bence, Németh Raul, Pálla Csaba testnevelő. Elöl: Palatin Gábor Ádám, Horváth Lajos, Kántor György Fotó: Kardos László iskola

Csoportmásodikak lettek, így ők is ott lehettek a nyolcas középdöntőben a négy kvartett 1-2. helyezettjei között. A negyeddöntőt egy csoportelső, a Heves megyei Kömlő ellen vívták, és a kilenc gólt hozó találkozót a vasiak nyerték meg 5-4-re. Következhetett az elődöntő a házigazdák, a siófokiak egyik, a Beszédes József iskola csapatával. Ezen a mérkőzésen nagy fölényt mutatott a Kardos gárdája, 6-2-re győzött. Utolsó meccsét így az aranyéremért játszhatta - azzal a csapattal, a Kazincbarcikával, amelytől a torna során egyetlen vereségét szenvedte el. A nagy tét talán még jobban feldobta a vasvári fiúkat, ezúttal nem torpantak meg, 3-1-re diadalmaskodtak és megszerezték a diákolimpiai bajnoki címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!