Sport

2017.06.22. 15:25

Kedden Szombathelyen rajtol a Tour de Hongrie - Mutatjuk, hol lesznek útlezárások!

Kedden a vasi megyeszékhelyen rajtol a Tour de Hongrie nemzetközi országúti kerékpárverseny.

Tóth Gábor

A 2017-es Tour de Hongrie a sorozat 38. kiírása. A szervezők 20 csapatnak adtak részvételi lehetőséget, a mezőnyben hat magyar klub klub (Tipográfia-DeGaVi, Kontent-DKSI, Dr. Bátorfi-Agria KTK, Epronex-Special Bikes Team, Kőbánya Cycling Team, Cube-Csömör) is rajthoz áll. Rajtuk kívül a luxemburgi Team Differdange-Losch is indít két magyar bringást (Lovassy Krisztiánt és Rózsa Balázst), de érdemes lesz a Tusnád kék mezét is keresni: a csíkszeredai profi csapat soraiban székely bringások is tekernek. A magyar körverseny június 27-én, kedden Szombathelyen rajtol. A 120 kerékpárosából álló nemzetközi mezőny a Keszthely, Zalaegerszeg, Velence, Siófok, Paks, Cegléd, Karcag, Miskolc, Jászberény útvonalon 751 kilométer megtéve érkezik meg július 2-án, vasárnap) Budapestre, a Hősök terére, a célba.

Az előző két esztendőben is a szombathelyi Fő téren zajlott a prológ, a vasi megyeszékhely mindkét alkalommal remek házigazdának bizonyult. Ezúttal is látványos verseny, egy kilométeres egyéni időfutam vezeti fel az eseményt - és a csapatok bemutatkoznak a közönségnek. A szervezők ismét várják az amatőr sportolókat, ugyanis a lezárt pályán a hobbi kerékpárosok is próbára tehetik felkészültségüket. Az amatőrök 13 órától 15-ig, a profik pedig 16 órától 18.30-ig versenyeznek.

A verseny zavartalan és biztonságos megvalósítása érdekében, az engedélyek alapján, 2017. június 27-én az útlezárások 10.00 – 21.00 óra között:

KÜLSŐ ZÁRÁSOK 1. Kossuth Lajos utca 7. szám előtt a Főtér felé – behajtás csak taxik és a TdH versenyrésztvevők (csapatautók, szervezők, pályaépítők) részére 2. Thököly Imre utca – Rákóczi Ferenc utca körforgalomban a Thököly Imre utca felé 3. Aréna utcában a Zrínyi Ilona utcai kereszteződésben a Thököly Imre utca felé – behajtás csak lakók részére és a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak és parkolójába 4. Thököly Imre és Hunyadi János utcai kereszteződésben a Wesselényi, Szent-Márton és a Thököly Imre utca felé – a Szent Márton utcai parkolóból kihajtás a Wesselényi utca felé 5. Király utcában a Szent Márton utca felé (kerékpáros forgalom korlátozása)

A külső zárással érintett területeken korlátozottan (ott lakók, dolgozók, árufeltöltés, stb.) a behajtás és a kihajtás engedélyezett 10:00 óráig. Ezt követően, 20:00 óráig a forgalom teljes tiltása van érvényben. 20:00 és 21:00 óra között a ki- és behajtás korlátozottan engedélyezett. 21:00 óra után a versenyhez kapcsolódó forgalmi korlátozások megszűnnek.

BELSŐ ZÁRÁS 1. Rákóczi Ferenc utcai parkolóból a Thököly Imre utca felé (CAFÉ MÓLÓ mögötti parkolóból kihajtás csak a Rákóczi Ferenc utca felé) 2. Thököly Imre utca felé az Önkormányzati parkolóból a kihajtás tilos 3. Thököly Imre utca McDonald’s mögötti parkoló – kihajtás 12.00 óráig az Aréna utca felé 4. Thököly Imre utca Okmányiroda mögötti parkoló – kihajtás 12.00 óráig a Kiskar utca felé 5. Aréna utcában a 8-as számú ház után a Thököly Imre utca felé 6. Király utca sétáló utcai szakasz a kerékpáros forgalom elől lezárva. A belső korlátozások 21:00 órakor megszűnnek.

A belső zárással érintett területen a taxik (Kossuth Lajos – Bejczy – Thököly Imre – Kiskar útvonalon haladva) és a TdH versenyrésztvevők (csapatautók, szervezők, pályaépítők) kivételével gépjárműforgalom nem engedélyezett 10:00 és 21:00 óra között (a lezárt területekről a kihajtást a belső zárások felügyeletével megbízottak irányítják)!

PARKOLÁSI KORLÁTOZÁSOK A Tour de Hongrie június 27-i programjának megvalósítása érdekében a Thököly Imre utca mindkét oldalán, a Hunyadi János utca és Rákóczi Ferenc utca között a parkolás tilos! A gépjárművek tulajdonosait a gépkocsikra helyezett értesítések is tájékoztatják. A Thököly Imre utcában az Okmányiroda mögötti parkolóba június 27-én 10:00 órától 21:00 óráig a behajtás tilos. A kihajtás korlátozottan, a Kiskar utca felé 12:00 óráig engedélyezett, ezt követően, a verseny végéig a kihajtás tilos. A Thököly Imre utcában a McDonald’s mögötti parkolóba június 27-én 10:00 órától 21:00 óráig a behajtás tilos. A kihajtás korlátozottan, az Aréna utca felé 12:00 óráig engedélyezett, ezt követően, a verseny végéig a kihajtás tilos. A Szent-Márton utcában a tömbházak előtti nagyparkolóba a behajtás 10:00 óra után tilos, a kihajtás folyamatosan engedélyezett a Wesselényi utca felé. A Szent-Márton utcában a Borostyánkő Áruház előtti parkolókba a behajtás 10:00 óra után tilos, a kihajtás a Wesselényi utca felé 12:00 óráig engedélyezett. 12:00 óra és 19:15 között a ki- és behajtás tilos, 19:15-től a kihajtás a Wesselényi utca felé engedélyezett.

FIGYELEM minden érkezőnek! A lezárt és nem lezárt parkolókban IS működnek a parkolóórák, jegyet a hétköznap megszokott tarifával és időszakban kell váltani! Az útzárak, forgalomterelések, parkolási korlátozások legkésőbb 2017. június 27-én 21:00 órakor megszűnnek!

TÖMEGKÖZLEKEDÉSI KORLÁTOZÁSOK Az útzárásokkal érintett városrészben az ÉNYKK helyi és helyközi buszjáratai nem a megszokott útvonalakon járnak! Kérjük, figyeljék a megállókban kihelyezett tájékoztatókat és az ÉNYKK felhívásait!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!