Sport

2017.06.02. 15:40

Futsal NB I: Meglepte a HVSE az erős Dunaferrt

Bravúros idegenbeli győzelemmel folytatta felsőházi szereplését a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata.

Tóth Gábor

Az utolsó előtti játéknapon a tabella második helyén álló Dunaferr fogadta a rájátszásban még nyeretlen Haladást - a papírforma egyértelműen hazai iskert ígért.

A Haladás kapusa, Sásdi Bálint nem csak jól védett, hanem két gólt is szerzett
Fotó: Unger Tamás

Nagy lendülettel estek egymásnak a felek, mindkét csapat gólratörően játszott. Ám a Haladás ezúttal hátul is jól dolgozott, jól védekezte ki a kontrákat, a pontrúgásokat. Sőt, egy remek támadásból korán megszerezte a vezetést. A folytatásban mindkét csapat rohant, támadta a kaput. Mind a két oldalon volt dolga a hálóőröknek, akik remek napot fogta ki. A hazaiaknak futniuk kellett az eredmény után, az idő pedig fogyott, a szombathelyi reteszt nem tudták feltörni, így az utolsó bő öt percben vészkapusra váltottak. Ez lett a vesztük: mivel a vasiak kapusa(!), Sásdi két üreskapus gól is rúgott - ezzel el is dőlt a mérkőzés. A végére széteső hazaiaknak pedig még egy gólt berámolt a Haladás. A zöld-fehérek a forduló meglepetését szolgáltatták ezzel a sikerrel. És első győzelmüket aratták a felsőházban.

Turzó József: - Az elmúlt meccseken már jól játszottunk, ikszeltünk a Berettyóval, megszorongattuk a Győrt - most pedig arattunk egy bravúros győzelmet. Megdolgoztunk ezért a sikerért. A fiúk nagyot küzdöttek, szervezetten, jól futballoztak, minden dicséretet megérdemelnek.

A bajnokságból már csak egy mérkőzés van hátra: június 6-án, kedden (19.15) a Veszprémet fogadja zárásként a HVSE.

Dunaferr FC-Swietelsky-Haladás VSE 0-4 (0-1)

Dunaújváros, 200 néző, NB I-es futsalmérkőzés, felsőházi rájátszás, vezette: Zimonyi, Hartung (Török).

Dunaferr: REVELAND - Horváth N., Németh P., Klacsák, Varga. Csere: Rigó (kapus), Schrancz, Fridrich, Németh T., Gorjanácz, Velez, Csányi, Józsa, Hosszú. Edző: Fehér Zsolt.

HVSE: SÁSDI - Gyurcsányi, Öreglaki, SIPOS G., Vidák. Csere: Gyimesi, Matyi (kapus), Bencsik, HAJMÁSI, Horváth P., Németh E., HALMOS, Németh P. Edző: Turzó József.

Gólszerzők: Hajmási (13.), Sásdi 2 (37., 37.), Sipos G. (39.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!