Sport

2017.06.01. 17:45

Labdarúgó-diákolimpia V-VI. korcsoportos lányoknak: negyedik a Herman

A tavalyi 13. helyét jócskán túlszárnyalva negyedik helyezést szerzett a labdarúgó-diákolimpia országos döntőjében a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium V-VI. korcsoportos lánycsapata Szekszárdon.

Horváth Erika

Akárcsak tavaly, az idei országos döntőben is a Herman iskola képviselhette Vas megyét. A 20 csapatos, kétnapos tornát műfüvön rendezték. A szombathelyiek a C csoportba kerültek, ahol hibátlanul szerepeltek, mind a négy mérkőzésüket megnyerve csoportelsőként jutottak a negyeddöntőbe. A székesfehérváriakat 3-0-ra, a jászberényieket és a tolnaiakat egyaránt 5-0-ra, a nagykanizsaiakat 1-0-ra győzték le. A négy közé jutásért Kisvárda csapatával találkoztak - ezen az akadályon is túljutottak 2-0-s sikerrel.

A Herman csapata. Állnak, balról: Abért-Tihanyi Andrea tanár, Császár Flóra Lili, Szalczer Krisztina, Simonné Tamássy Judit csapatvezető. Térdelnek: Csizmás Ivett Evelin, Pupos Veronika Bianka, Bátorfi Boglárka, Pintér Barbara, Bellovics Auróra. Elöl: Császár Hanna Nóra
Fotó: Herman iskola

Az elődöntőben szenvedték el első vereségüket, a győriektől 4-0-ra kaptak ki. A bronzmérkőzésen azzal a székesfehérvári csapattal találkoztak a hermanosok, amelyet a csoportmeccsen 3-0-ra legyőztek. A megfáradt vasi gárda - amelynek tagjai (egy kivétellel) labdarúgóosztályosok és egy kivétellel a Viktória FC-ben fociznak - ezúttal nem tudta megismételni kiváló teljesítményét, 3-0-ra kikapott - így a negyedik helyen zárt. - Természetesen jó lett volna győzelemmel zárni ezt a nagy tornát, azonban a negyedik helynek is örülünk és nagyon elégedettek vagyunk - értékelt Simonné Tamássy Judit csapatvezető. - A két nap alatt hét meccset játszottak, nagyot küzdöttek a lányok, csak gratulálni tudok nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!