Sport

2017.06.15. 16:45

Tartalmas tanórák a portugál fővárosban - Pacsi Bálint egyhetes szakmai úton járt

LISSZABON - Az Illés Béla Football Akadémia szakmai igazgatója, Pacsi Bálint egyhetes szakmai úton járt a portugál fővárosban.

Pum András

A közelmúltban Pacsi Bálint, az Illés Football Akadémia szakmai igazgatója, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapatának pályaedzője a portugál fővárosban, Lisszabonban járt egyhetes edzői továbbképzésen a World Football Academy szervezésében.

Az elmúlt öt év alapkurzusainak hallgatóiból választotta ki Raymond Ver-heijen (aki korábban Hollandia, Oroszország, Dél-Korea, Wales válogatottjainál, valamint a Barcelona, a Chelsea, a Manchester City, a Zenit klubcsapatainál dolgozott edzőként) azt a 40 szakembert, akit a világ minden részéből hívott meg Portugáliába. Többek között Franck Vercauterent, a korábbi belga szövetségi kapitányt, Anson Dorrance-t, az Egyesült Államok világbajnok női válogatottjának vezető-edzőjét, de érkeztek Indiából, Szingapúrból, Dél-Koreából, Brazíliából, Svácból, Hollandiából, Németországból, Szerbiából, Boszniából, Finnországból, Svédországból és Angliából is.

Pacsi Bálint Vera Pauw és Bert van Lingen között a Benfica stadionjában
Fotó: Schubendu Panda

- Rendkívül élménydús, tartalmas napokon vagyok túl, reggeltől éjfélig tartottak az elméleti és gyakorlati előadások a Benfica edzőcentrumában, a klub akadémiájának korosztályos csapatai segítettek az edzéseken - tudtuk meg Pacsi Bálinttól. - Az előadások a felnőtt profi futballal kapcsolatosak voltak, mint például a profi edzői team kialakítása és működtetése, vagy akár játék-stíluselemek felépítése támadásban, védekezésben, illetve átmenetekben.

Rengeteget tanultam a vendégelőadóktól, például Peter Bosztól, az Ajax korábbi, a Borussia Dortmund frissen kinevezett vezetőedzőjétől, Vera Pauw-tól, Dél Afrika, Hollandia, Oroszország női válogatottjának korábbi szövetségi kapitányától és Bert Van Lingentől, aki Rinus Michels és Dick Advocaat pályaedzője volt a holland válogatottnál. Sokat mesélt a Johann Cruyff-féle holland csapatról. Az utolsó napon életemben e-lőször angolul tartottam rövid prezentációt a pontrúgások elvégzésének megszervezéséről. Ez is felejthetetlen élmény marad számomra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!