Sport

2017.06.11. 13:40

Tatamin a legjobbak - Kick-box: országos döntő sok szombathelyi érmessel

SZOMBATHELY - Minden tekintetben remekül sikerült a Controll SE által rendezett kick-box 4Fight Kupa light-contact és kick-light felnőtt és masters magyar bajnokság.

Tóth Gábor

A kick-box országos bajnoki döntőnek az ELTE SEK sportcsarnok adott otthont szombaton. Tizennyolc egyesület nevezte be versenyzőit, minkét szabályrendszerben, minden súlycsoportban a négy legjobb honi kick-boxos kapott lehetőséget a bizonyítésra - sérülések, betegségek miatt akadtak csonka kategóriák is. Két tatamin zajlott a küzdelem. Jó színvonal, gördüléken szervezés jellemezte a döntőt - és a sok nézőnek, szurkolónak köszönhetően a hangulattal sem volt probléma. A szombathelyi torna komoly jelentőséggel bírt, ugyanis kvalifikációs verseny volt a novemberi, budapesti világbajnokságra.

A házigazda Controll SE benevezett sportolói közül az utolsó edzésen Grünczeisz Patrik és Bárdosi Sándor Ferenc (veterán) is megsérült, így ők csak szurkolóként vehettek részt az erőpróbán. Szász Krisztofer (63 kg) kick-light-ban második, light-contactban harmadik lett. Bolfán Ádám (69 kg) mindkét szabályrendszerben bronzérmet szerzett.

A 79 kilós súlycsport küzdelmeit kisajátította magának Bárdosi Sándor és Szmolek Emanuel: kick-light-ban és light-contactban is egymás ellen döntőztek. A kick-light arany Bárdosié lett, light-contactban viszont Szmolek diadalmaskodott - értelemszerűen indketten gazdagodtak egy ezüstéremmel is. Kick-light 84 kilóban begyűjtött még egy bronzérmet Gyöngyösi Máté és Pintér Bálint is. Veterán 63 kg-ban Bertalan Gábornak nem jutott ellenfél, így mérkőzés nélkül nyert magyar bajnokságot.

Az Agrobio Classic KBC is eredményes versenyt tudhat maga mögött. Pődör Csaba (veterán, +94 kg) mindkét szabályrendszerben begyűjtötte az aranyérmet. Pődör nagyot küzdött, fizikai erejét kihasználva az összes ellenfelét felőrölte - megérdemelte a bajnoki címeket. A már 12-szeres magyar bajnok mindkét szabályrendszerben tatmira lép a budapesti vb-n. Pék Martin (84 kg) pedig kick-light-ban állhatott a dobogó második fokára.

- Bíztató teljesítményeket láttam - összegzett az ob után a Controll SE vezetőedzője, egyben a magyar kick-light és light-contact válogatott szövetségi kapitánya, Dancsó Zoltán. - A saját tanítványaim közül kiemelném Bárdosi Sándort és Szmolek Emmanuelt, a teljesítményük önmagáért beszél. Mindketten kvalifikálták magukat a vb-re.

De a többiek is kitettek magukárt, juniorkorúkét alaposan megnehezítették a válogatott ellenfeleik dolgát, sőt, meglepetésekre is futotta tőlük. Elégedett voltam az ob színvonalával, szinte végleges a válogatott keret. Sikeréhes, tehetséges, fiatal magyar válogatott formálódik. Nyugodtan mondhatom, hogy bíztató a helyzet a közelgő világbajnokság előtt!

- Szombathely utoljára 1999-ben adott otthont ob-döntőnek, nem ma történt - fogalmazott Koszogovits Mihály főszervező. - Az, hogy ismét házigazdái lehettünk egy ilyen rangos eseménynek, elsősorban a Controllnál zajló eredményes munka elismerése. Az egyetemi csarnok tökéletes helyszíne volt a rendezvénynek - mint azt a Magyar Kick-Box Szövetség vezetősége is megállapította.

Igyekeztünk megfeleleni az elvárásoknak, örömmel mondhatom, hogy mind a klubvezetők, mind az edzők, sportolók elégedetten nyilatkoztak a szervezésről. És természetesen külön öröm számunkra, hogy szép szombathelyi eredményeknek tapsolhatott a meglepően nagy létszámú publikum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!