Sport

2017.07.23. 18:46

Geröly Tibor nyerte a borgátai fordulót

A fogathajtók megyei bajnokságának negyedik fordulójában Geröly Tibor átvette a vezetést a kettesfogat ob-re kvalifikáló pontversenyében.

Horváth Erika

Tizenhat fogatot neveztek a borgátai versenyre, de nemcsak Vas, hanem Zala és Győr-Moson-Sopron megyéből is voltak résztvevők. Mint minden megyei fordulóban, a kettesfogatok akadályhajtásának volt a legnagyobb tétje, hiszen hét verseny után a három legtöbb pontot gyűjtő hajtó juthat tovább a C kategóriás országos döntőre. Ezúttal nem indult a pontversenyt vezető Varga Szilárd, Geröly Tibor (Főnix SE) pedig hibátlan teljesítménnyel nyert, ezzel átvette a vezetést a pontversenyben. A második helyen a zalalövői Lebics István, a harmadikon a Lukácsházi SE fogatosa, Komálovics Ottó végzett. Az egyesfogatok versenyében Görög Gábor (Skublics Imre LK) nyert Tamási Éva (Uraiújfalui SE) előtt.

Egyesfogatok is indulhattak a borgátai versenyen. A fiatal Görög Gábor nyert
Fotó: Szendi Péter

A nap különlegessége volt a stafétahajtás, amely látványossága miatt nagyon tetszett a nézőknek. A lényeg: addig tartózkodhat a pályán egy fogat, amíg nem hibázik. És onnan folytatja a másik. Szerepelt még a programban pontgyűjtő akadályhajtás is, amely népszerű a versenyzők körében: az egyes akadályokat különböző pontszámokkal látják el 10 és 300 között. Ha sikerül legyőzni, ez a pontszám hozzáadódik a versenyző pontjaihoz. Ha nem, akkor levonják tőle.

Az ob-kvalifikáció vasi élmezőnye: 1. Geröly Tibor 33 pont, 2. Varga Szilárd 30, 3. Komálovics Ottó 25.

A megyebajnokság következő, 5. fordulóját augusztus 19-én Viszákon rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!