Sport

2017.08.21. 17:05

Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub: Az eredmény most másodlagos volt

OROSHÁZA Két győzelemmel, két vereséggel zárt egy nyolc csapatot felvonultató felkészülési tornát a Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I/B-s női kézilabdacsapata.

Tóth Gábor

Szombaton és vasárnap Orosháza adott otthont a hagyományos tornának, két csoportban nyolc NB I/B-s női kézicsapat kezdte a küzdelmeket - a szervezők a másodosztály élmezőnyét látták vendégül.

Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia-Hódmezővásárhely 34-25 (14-10). - Hódmezővásárhely, felkészülési női kézilabda-mérkőzés, csoportmérkőzés.

SZKKA: Schneck R., Pálinkás V. (kapusok), Csire F. 5, Csépke D. 2, Smid E., Horváth P. 2, Virág N. 5/5, Ivanics D. 4, Pődör R. 1, Szendrei B. 3, Takács B. 4, Schneider É. 5, Galyhoffer I. 1, Takács K. 2 Edző: Füzesi Ferenc.

Szent István OTP Budapest-Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 29-27 (14-14). - Csoportmérkőzés.

SZKKA: Sneck R., Pálinkás V. (kapusok), Csire F., Csépke D. 4, Smid E. 2, Horváth P., Virág N. 1/1, Ivanics D. 3, Pődör R. 3, Szendrei B. 3, Takács B. 3, Schneider É. 7/3, Galyhoffer I., Takács K. 1.

Szendrei Barbara ismét hasznos, gólerős játékkal rukkolt elő Fotó: Szendi Péter

Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia-PC Trade Szeged KKSE 25-27 (12-15). - Csoportmérkőzés.

SZKKA: Sneck R., Pálinkás V. (kapusok), Csire F., Csépke D., Smid E. 2, Horváth P. 6, Virág N. 3/3, Ivanics D., Pődör R., Szendrei B. 3, Takács B. 1, Schneider É. 8, Galyhoffer I., Takács K. 2.

Az SZKKA a harmadik helyen végzett a csoportjában, így a folytatásban az ötödik helyért játszott helyosztót a másik csoport harmadikjával.

Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NKK Balmazújváros 35-24 (20-11). - Az 5. helyért.

SZKKA: Sneck R., Pálinkás V. (kapusok), Csire F. 2, Csépke D. 3, Smid E. 4, Horváth P. 6, Virág N., Ivanics D., Pődör R. 3, Szendrei B. 8, Takács B. 3, Schneider É. 5/4, Galyhoffer I. 1, Takács K.

- Az eredmény ezúttal másodlagos volt - jelezte Füzesi Ferenc, az SZKKA trénere. - Ez az orosházi kirándulás tökéletesen szolgálta a felkészülésünket. A kis küldöttségünk három napig össze volt zárva , együtt töltöttünk szinte minden percet - mondanom sem kell, hogy csapatkohézió szempontjából mit is jelent ez. A sorsoláskor kiderült, hogy az erősebb kvartettba kerültünk, amit nem is bántam, hiszen így minőségi alakulatokkal találkozhattunk. A Szeged és a Szent István egyaránt komoly játékerőt képvisel, mindkét gárdával kiélezett meccset vívtunk, ám a végjátékból ők jöttek ki jobban. Ami csapatom teljesítményét illeti: sokat visszakaptam abból, amit az edzéseken gyakoroltunk. Pálinkás Viki lett a torna legjobb kapusa, ám e cím elnyeréséhez kellett a jó védőmunka is. Nem voltak nagy hullámvölgyek a játékunkban, viszont a támadójátékban pontosabbnak kell lennünk, javítani kell a helyzetkihasználáson. Mindenki lehetőséghez jutott, valamennyi játékosom kitette szívét, lelkét a pályára. Nem a felkészülési tornákat kell megnyerni, hanem a bajnokságot!

Végeredmény: 1. Szeged, 2. Orosháza, 3. Szent István Budapest, 4. Kozármisleny, 5. Szombathely, 6. Balmazújváros, 7. Hajdúnánás, 8. Hódmezővásárhely.

Az SZKKA pénteken és szombaton - a Mosonmagyaróvár, a Győr II és a VKLSE Győr társaságában - Győrben lép pályára egy felkészülési tornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!