Sport

2017.08.06. 18:55

Ismét könnyűsúlyú bajnok Gadó András

Aranyéremmel tért haza a könnyűsúlyú magyar erősember-bajnokságról a Galaxy-Orange Mobil versenyzője, Gadó András.

Tóth Gábor

Vasárnap Siófokon, az Aranyparton rendezték - a Scitec Muscle Beach elnevezésű esemény programjaként - a 2017-es könnyűsúlyú magyar erősember-bajnokságot. A -95 kilós súlycsoportban hét versenyző tette próbára tudását, erejét. A mezőnyben ott volt a szombathelyi Gadó András, aki nagy formában versenyezve, magabiztosan gyűjtötte be a bajnoki címet.

Gadó András ezúttal a -95 kiló legjobbja lett
Fotó: Galaxy-Orange Mobil

A szombathelyi erős ember négy versenyszámból háromban is a legjobbnak bizonyult: a 110 kilós rönköt négyszer nyomta ki egy percen belül; a 110, majd a 120 kilós "bödönt" 13 másodperc alatt vitte el tíz-tíz méterre; a 80 kilós kereket tízszer pakolta fel egy 190 centis állványra egy perc alatt. De a negyedik versenyszámban is második lett, egy perc alatt négyszer húzta fel a 252,5 kg-os súlyt. Gadó András fölényesen, 27 ponttal nyerte meg a bajnokságot - 2014 után (akkor még -110 kilóban) másodszor.

- Az aranyéremért mentem Siófokra, örülök, hogy összejött a bajnoki cím - értékelt Gadó András. - A felkészülésemet combizom- és melizomsérülés is hátráltatta, de jó erőállapotban érkeztem, büszke vagyok az eredményemre. Ezzel az országos bajnoksággal számomra véget ért az idei versenyszezon, sőt elképzelhető, hogy hosszabb kihagyást, szünetet kell beiktatnom. Az elkövetkező időszakban azon leszek, hogy teljesen felépüljek a sérüléseimből, tökéletesen meggyógyuljak. Ez pedig csak hosszas pihenéssel, regenerációval lehetséges. Elképzelhető, hogy csak bő fél, egy év múlva nevezek ismét versenyre. Szeretnék végre ismét tökéletes állapotban nekifutni egy szezonnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!