Sport

2017.08.29. 17:55

A Haladás közös megegyezéssel szerződést bontott Mészöly Gézával

SZOMBATHELY A kedd délelőtti edzés előtt közös megegyezéssel szerződést bontott a Szombathelyi Swietelsky-Haladás Mészöly Géza vezetőedzővel.

Pum András

Kedd délelőtt edzésre gyülekeztek a zöld-fehér futballisták. A tréning kezdete előtt azonban Tóth Miklós ügyvezető igazgató az öltözőben közölte a játékosokkal, hogy a klub és Mészöly Géza közösen értékelte az elmúlt hetek eseményeit, és úgy látták jónak, ha közös megegyezéssel szerződést bontanak. Mészöly tehát már nem a Haladás vezetőedzője és kérdéses a szakmai stáb további tagjainak - Csordás Csaba és Gál István másodedzők, Jakab Csaba kapusedző és Garami Zsolt erőnléti edző - sorsa. Amennyiben az új - egyelőre ismeretlen tréner - igényt tart a munkájukra, természetesen maradhatnak. A keddi edzést mindenesetre Orbán Attila erőnléti tréner tartotta. Mészöly Géza a 2014/2015-ös, akkor még 16 csapatos bajnokság hajrájában, a 15., ki-eső helyen vette át a Haladás irányítását. Az utolsó négy fordulóban bent tartotta a vasiakat: a 14. helyen zárt a zöld-fehér együttes. Ezt követően három évre szóló, 2018. június 30-ig szóló kontraktust írt alá a tréner. A 2015/2016-os bajnokságban - immáron a 12 csapatos NB I-ben - az ötödik, a 2016/2017-esben pedig a hatodik helyre kormányozta a gárdát. A mostani bajnokságban viszont kátyúba ragadt a Hali szekere: hét meccsen két győzelem mellett öt vereséget gyűjtött be a csapat és 6 ponttal a tizedik helyen tanyázik.

Mészöly Géza két és fél éve, 2015 májusában vette át a Haladás szakmai munkájának irányítását - most lejárt az ideje Fotó: Szendi Péter

- Mészöly Géza nagyon sikeresen dolgozott a Haladásnál, két és fél évvel ezelőtt roppant nehéz helyzetben vette át és tartotta bent a csapatot - mondta Tóth Miklós. - Utána az ötödik helyre vezette az együttest, ami a Haladás történetének második legjobb szereplése volt. De az azt követő hatodik helyre is nagyon büszke lehet Mészöly - és mi is büszkék vagyunk. Most azonban Mészöly Gézával közösen úgy láttuk, hogy a hét meccsen szerzett hat pont kevés - mindannyian többre számítottunk. Ezért határoztunk az elválás mellett. Persze a vezetőedző - például a Puskás Akadémia elleni meccsre célozva - joggal mondhatja, olyan szarvashibákat követtek el a játékosok, amelyekről ő nem tehet. Ami az új edzőt illeti, egyelőre nem tudom megmondani, ki irányítja a jövőben a csapatot, több szakemberrel is tárgyalunk.

- Jó érzéssel gondolok az itt eltöltött időszakra, szerettem itt lenni - jelezte Mészöly Géza. - Szerintem ezért is fogadtak el anno a játékosok, mert érezték, szeretek a Haladásnál dolgozni. Az előző szezont kimagaslónak tekintem, a munka és az egység, valamint a közös akarat és tulajdonosi bizalom segítette a munkámat, ennek köszönhető a tavalyi szép eredmény. Nem szabad elfelejteni, hogy ezt a létesítményfejlesztés miatt végig idegenben értük el, ezért szeretném külön megköszönni a soproni és a szombathelyi szurkolók támogatását is. Mindezeken túl az irányításom alatt törekedtem a magyar labdarúgás, elvem szerinti tehetséges fiatalok beépítésére és a fiatal edzőgárda támogatására. Ösz-szességében sikeres időszaknak gondolom az elmúlt éveket, szeretném megköszönni mindenki támogatását és szeretnék ezúttal is sok sikert kívánni a csapatnak, a városnak a minél nagyobb labdarúgó-sikerek eléréséhez. Ami a
hét fordulót illeti, a két győzelem kevés, de mindkettő bravúros siker volt. Ugyan-
akkor az is igaz, hogy idegenben még gólt sem szereztünk. A Diósgyőr elleni hazai meccs volt a fordulópont, ha az megvan, adott volna egy lökést a csapatnak. A vezetőkkel egyetértésben úgy
látom jónak, ha elválnak útjaink. Bármennyire fájdalmas is a búcsú, jó emlékekkel gondolok vissza a Haladásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!