Sport

2017.08.29. 18:50

Öt vízilabdázót igazoltak az OB I-es vasi aligátorok

SZOMBATHELY Öt játékost igazolt az OB I-be jutott Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS), amely csütörtöktől szombatig tornát rendez a Fedett Uszodában.

Pum András

Nem tétlenkednek az AVUS vezetői. A két év alatt két osztályt lépő, immár az OB I-ben, vagyis az első osztályban szereplő aligátorok keretéhez augusztus 1-jén már csatlakozott a korábbi Európa-bajnok, a legutóbb Szegeden vízilabdázó, 39 éves Kiss Csaba. A szakmai stáb is erősödött: dr. Vincze Balázst már bemutatták, mint a klub szakmai igazgatóját.

A kedd kora délutáni sajtótájékoztatón pedig újabb öt igazolást prezentáltak. A 28 éves szerb Ivan Basara korábban Pécsett és Szegeden pólózott, a 19 esztendős Baj Marcell Nagykanizsán, Kaposváron, a BVSC-ben, az Yblben, utoljára pedig a KSI-ben szerepelt. A 21 éves Garancsy András a KSI, az Érd és a Tatabánya érintésével jött Szombathelyre. A 26 éves szlovák válogatott Polovicz Krisztánt pedig Kaposvárról szerződtették a vasiak. Nem lehetett ott a sajtótájékoztatón a 31 éves Rustam Ukumanov, aki a kazah válogatott színeiben részt vett a 2012-es londoni olimpián. Ukumanov szombaton érkezik a vasi megyeszékhelyre. Valamennyi pólós kiemelte: jó csapatba került, hiszik, hogy a kitűzött célt, a bentmaradást teljesíti a gárda.

Az AVUS nyári igazolásai a vezetőedző és az elnök társaságában. Balról: Polavicz Krisztián, Garancsy András, Kiss Csaba, Matajsz Márk, Juhász Tibor, Ivan Basara, Baj Marcell Fotó: Unger Tamás

Juhász Tibor, az aligátorok elnöke elmondta: azért, hogy felvegyék a versenyt a vetélytársakkal, a legutóbbi bajnokságban szereplő, főként fiatalokra épülő csapatot tovább erősítették. A hazai meccseiket felváltva a Fedett Uszodában és a mögötte elkészült kis uszodában rendezik. Utóbbiban egyelőre csak edzeni lehet, a különböző engedélyek beszerzését követően viszont már mérkőzéseket játszani is. Hogy mikor, egyelőre nem tudni.

Az AVUS csütörtöktől szombatig hat csapat részvételével felkészülési tornát rendez a Fedett Uszodában. A házigazda mellett további öt OB I-es csapat, a Debrecen, a Szeged, a Tatabánya, a Pécs és a Kaposvár száll vízbe. Az együttesek körmérkőzéses formában döntenek a helyezésekről. A belépés ingyenes.

A program. Csütörtök, 9.30: Debrecen-Szeged. 10.50: AVUS-Tatabánya, 12.10: Kaposvár-Pécs, 16.00: Szeged-Tatabánya, 17.20:Debrecen-Kaposvár, 18.40: Pécs-AVUS. Péntek. 9.30: Tatabánya-Pécs, 10.50: Kaposvár-Szeged, 12.10: AVUS- Debrecen, 15.30:Szeged- Pécs, 16.50: Debrecen-Tatabánya, 18.10: Kaposvár- AVUS. Szombat. 9.30: Pécs- Debrecen, 10.50: Tatabánya- Kaposvár, 12.10: AVUS-Szeged. pa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!