Sport

2017.08.28. 17:00

Súlyos vereség a Haladás-Puskás Akadémia mérkőzésen

SZOMBATHELY Egyelőre nincs következménye a szombat esti Haladás-Puskás Akadémia (1-5) NB I-es labdarúgó-mérkőzésnek.

Pum András

 

Keserűre sikerült Mészöly Géza jubileuma: a zöld-fehérek vezetőedzője a múlt szombati, Haladás-Puskás Akadémia (1-5) mérkőzésen 300. NB I-es mérkőzésén ült a kispadon - ebből az alkalomból köszöntötte őt a találkozó előtt Tóth Miklós ügyvezető igazgató és Vörös Csaba technikai vezető. A lefújás után már nem volt ilyen emelkedett a hangulat, a súlyos vereség miatt elkeseredett szurkolók edzőt, játékost és vezetőt is jól hallhatóan számonkértek. Nem csoda, hiszen emberemlékezet óta nem kapott öt gólt hazai pályán a szombathelyi csapat. De amióta Mészöly a tréner, azóta sem. A tizedik helyen álló vasiak amúgy sem remekelnek a 2017/18-as bajnokságban. Hét forduló alatt kétszer nyertek, ötször kikaptak. Öt gólt szereztek, és 15-öt kaptak, hat pont áll a nevük mellett.

Mészöly Géza okkal volt bosszús: csapata öt gólt kapott a szombati bajnokin Fotó: Unger Tamás

- Kétségtelen, nem ilyen rajtra és főleg nem ilyen meccsre számítottunk, mint a Puskás Akadémia elleni volt - mondta Tóth Miklós. - Jól kezdtünk a Puskás ellen, meg is szereztük a vezetést, jól futballoztunk, ám amikor az ellenfél gyakorlatilag helyzet nélkül egyenlített, feszültté váltak a játékosok. Ész nélkül mentünk előre, mondhatni kispályás gólokat kaptunk. Nagyon rosszul nézett ki kívülről a találkozó. Ami a folytatást illeti, Mészöly Gézával leülünk és értékeljük a meccset, de ebben nincs semmi különös, ez bevett szokás. Azt most még nem tudom megmondani, lesz-e következménye az eddigi szereplésnek, ne menjünk a dolgok elé.

A Lettország elleni csütörtöki és a Portugália elleni vasárnapi világbajnoki selejtező miatt a hétvégén nem rendeznek fordulót a bajnokságban. A szombathelyiek csütörtökön 17.30-as kezdéssel az ausztriai Kirschlagban az osztrák másodosztályú Wiener Neustadt ellen lépnek pályára edzőmeccsen. Pénteken öltözőavatóra hivatalosak a zöld-fehérek: 18 órakor a Győr-Moson-Sopron megyei II. osztályú gárda, a Hegykő otthonában szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!