Sport

2017.08.08. 16:35

Teniszmérkőzések osztrák pályákon a Kőszeg SE teniszcsapatai

KŐSZEG - Roppant eredményesen teljesítettek a Kőszegi SE osztrák bajnokságokban szereplő teniszcsapatai.

Tóth Gábor

- Burgenland tartomány különböző osztályaiban nyolc teniszcsapatunk szerepel, összesen 118 sportolónk rendelkezik osztrák játékengedéllyel - jelezte Koltay Árpád, a Kőszegi SE tenisz-szakosztályának vezetője. - Komoly munkát igényel ekkora létszám mozgatása, ennyi csapat versenyeztetése. Igyekszünk Kőszeg, Vas megye jó hírét hirdetni a határ túloldalán. Ennek megfelelően hiába vannak alapvetően amatőr sportolóink, csapataink, mindig a lehető legjobb eredményért indulunk harcba. Az idei eredményeinkre is büszkék lehetünk. A férficsapatunk például bajnoki címet szerzett az II. osztályban, természetesen vállaljuk a szereplést az I. osztályban. E csapatunk hosszú évek óta egyben van, fokról fokra lépeget felfelé. Még a VI. osztályban kezdte meg ausztriai szereplését, jövőre pedig az I. osztályban áll rajthoz. Már csak a Landesliga B, majd az A osztálya van feljebb. Bízom benne, hogy a lendület még sokáig kitart, és előbb-utóbb a tartomány legmagasabb szintjén, a Landesliga A-ban teniszezhet a társaság. Továbbá szereztünk négy bronzérmet is: a dobogó harmadik fokán végzett a női csapatunk, a +70 éves férfigárdánk, valamint a két utánpótláscsapatunk, az U14-es és az U16-os együttes. A +65-ös férfigárdánk futott ezúttal egy kissé szerencsétlenül sikerült szezont, kiesett a Landesliga A-ból - de nincs probléma, jövőre megpróbálkozunk a visszajutással. Ausztriában erős ellenfelek ellen játszhatunk minőségi pályákon, létesítményekben, profi módon megszervezett bajnokságokban - főleg a fiataloknak nyújt lehetőséget a fejlődésre az osztrák bajnokság.

Kasier Bendek (balról) és Kaiser Bence, a II. osztályú bajnokcsapat tagjai. A kőszegi testvérpár minden meccsen pályára lépett, minden meccsét megnyerte Fotó: Kőszegi SE

A Kőszegi SE eredményei, férfi Landesliga B (7 csapat): 4. Kőszegi SE. Férfi II. osztály (8): 1. Kőszegi SE (Balázs Bence, Horváth Gábor, Pausz Ádám, Kaiser Bence, Kaiser Benedek, Riegler Péter, Motycka Stefan, Horváth Árpád, dr. Bariska Zsolt, Lepold Gábor, Mayer László). Női Landesliga B (8): 3. Kőszegi SE (Bogár-Szabó Éva, Kokovai Marianna, Katona Beáta, Vodnár Nicol, Horváth Zsófia, Szentesiné Németh Gyöngyi, Körmendi Lilla, Kaiserné Kiss Andrea, Kellermann Jolán). +45 Landesliga A (7): 4. Kőszegi SE. +65 Landesliga A (7): 4. Kőszegi SE. +65 Landesliga A (7): 6. Kőszegi SE. +70 Landesliga A (6): 3. Kőszegi SE (Fröchlich László, Hoffer József, Bauer Miklós, Motycka Klaus, dr. Németh János). Utánpótlás, U14 (4): 3. Kőszegi SE (Molnár Mátyás, Mayer László, Bozzay Dániel, Markovits Márton). U16 (6): 3. Kőszegi SE (Bariska Szilárd, Molnár Mátyás, Markovits Márton, Mayer László).

A Kőszegi SE +35-ös, Landesliga A-ban szereplő csapata augusztus végén kezdi meg a küzdelmeket, és szeptemberben fejezi be. A bentmaradás a cél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!