Sport

2017.09.04. 17:30

A szombathelyi Kiss Norbert értékes pontokat szerzett a kamionos-Eb-n

MOST A hatodik versenyhétvégével Csehországban folytatódott a kamionos-Európa-bajnokság. A német Tankpool24-Mercedes szombathelyi pilótája, Kiss Norbert szerzett értékes pontokat, de az összetett verseny második helyéről a negyedikre csúszott.

Tóth Gábor

Az előző, Hungaroringen rendezett versenyhétvégén akadtak problémák a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert kamionjával, ám a gondokat még Magyarországon sikerült orvosolni, új erőforrást kapott a jármű. Az újjászületett Mercedes pedig jól teljesített, Kiss Norbert már a pénteki szabad-edzésen is a leggyorsabbak közé tartozott. A szombati időmérőn sokáig az övé volt a legjobb idő, végül a második pozícióból rajtolhatott az első futamon. A rajtnál a szombathelyi pilóta megőrizte második helyét, de nagyot kellett csatáznia a cseh Adam Lackóval, így az elején a német Jochen Hahn meglépett. Végül Lacko csak legyűrte a szombathelyi pilótát, aki így harmadikként ért célba. A fordított rajtrácsos szabály miatt a szombati második futamnak hatodikként futott neki. Ám a versenyt technikai hiba nem tudta befejezni - a kormányzás ment tönkre.

Kiss Norbert a szurkolókat is kiszolgálta Fotó: Kissnorbi.com

A vasárnap nehezen kezdődött, az időmérőn "csak" ötödik lett a Tankpool24-Mercedes kamionja - az összes komoly rivális beelőzött. Az első futam kemény küzdelmet hozott, de az élbolyban mindenki megőrizte a pozícióját, így Kiss Norbi az ötödik helyen ért célba.

A hétvége utolsó versenyén a fordított rajtrács miatt Norbi a negyedik helyről indulhatott. Nagyot csatázott a mezőny, volt, hogy a korábbi Eb-győztes a hatodik helyen is autózott, végül negyedikként ért célba - 30 centiméterrel maradt le a dobogóról.

- A bajnokság szempontjából sajnos nem alakult jól ez a hétvégénk, de azért sikerült értékes pontokat mentenünk, ami jó, mert versenyben maradtunk a második helyért - értékelt Kiss Norbert. - Remélhetőleg a hátralévő három hétvégén javítani tudunk. Zolderben még biztosan nehéz dolgunk lesz, de Le Mans-ban és Jaramában újra esélyesek vagyunk akár a győzelemre is. Bár lecsúsztunk a negyedik helyre, szoros a küzdelem az élbolyban, még lehetnek merész reményeink.

Az összetett pontverseny állása: 1. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 278 pont, 2. Jochen Hahn (német, Iveco) 218, 3. Stephanie Halm (német, MAN) 209, 4. Kiss Norbert (magyar, Mercedes) 201.

A kamionos-Európa-bajnokság szeptember 16-17-én Belgiumban, Zolder pályáján folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!