Labdarúgó NB I

2017.11.18. 17:45

Kikapott Újpesten a címvédő

Az Újpest hazai pályán 2-1-re legyőzte a címvédő Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában, szombaton.

A találkozót zárt kapuk mögött játszották, miután a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága másfél millió forintra, valamint két zártkapus mérkőzésre büntette az Újpestet a Videoton elleni találkozó miatt, amelyen a lila-fehérek szurkolói az ellenfelet és annak egyik játékosát szidalmazták, tárgyakat – köztük egy WC-tetőt – dobtak a játéktérre, valamint becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartást tanúsítottak.

Az Újpest kezdte támadóbb felfogásban a találkozót, s ennek meg is lett az eredménye, amikor egy védők között átszálló labdát Nwobodo adott középre, a jó ütemben érkező Tischler pedig vezetéshez juttatta csapatát. A hazaiak ezt követően is megnehezítették ellenfelük dolgát, s letámadásokkal akadályozták labdakihozatalait.

A második félidőben magasabb sebességre kapcsolt a címvédő, ám egy váratlan szituációból az Újpest növelte előnyét: Windecker a kezdőkörből ívelt Gróf kapuja felé, a labda pedig pont az elvetődő hálóőr előtt pattant fel, s kezei között átpörögve jutott a hálóba. A hajrában Lanzafame 15 méteres csavarásával szépíteni tudott a Honvéd, ám egyenlítenie nem sikerült, sőt, az utolsó percben növelhette volna előnyét az Újpest, az eredmény azonban már nem változott.

Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk, v.: Bognár T.

gólszerzők: Tischler (23.), Windecker (61.), illetve Lanzafame (83.)

sárga lap: Pauljevic (12.), Balázs (48.), illetve Eppel (71.), Lanzafame (81.)

Újpest FC:

Pajovic – Pauljevic, Pávkovics, Litauszki, Balázs – Sankovic, Windecker – Nwobodo, Nagy D. (Mohl, 73.), Simon (Cseke, 89.)- Tischler (Kálnoki-Kis, 92.)

Budapest Honvéd:

Gróf – Latifu, Deák, Kamber, Baráth, Holender (Laczkó, 64.) – Banó-Szabó (Stoiacovici, 75.), Pölöskei (Danilo, a szünetben), Gazdag – Eppel, Lanzafame

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!