Bajnokok Ligája

2017.11.20. 13:37

Továbbjuthat a Real és a Liverpool, kieshet a Napoli

A lényegi kérdések szinte mind a négy kedden érdekelt csoportban eldőlhetnek a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

München, 2017. október 29. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a német első osztályú labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójában a Bayern München csapata ellen játszott mérkőzésen Münchenben 2017. október 28-án. A címvédő bajor csapat 2-0-ra legyőzte a lipcsei együttest. (MTI/EPA/Andreas Schaad)

Az E csoportban a Liverpool áll az élen, ám előnye csupán egy pont a Sevillával és három a Szpartak Moszkvával szemben. Jürgen Klopp tanítványai ezúttal éppen a spanyol együtteshez látogatnak, míg a moszkvaiak a sereghajtó Maribort fogadják.

A Liverpool helyzete kedvező, ám ha győz, a továbbjutásához az is kell, hogy az oroszok ne nyerjenek. Az angolok akár döntetlennel is továbbléphetnek, ha a Moszkva kikap. A Sevilla helyzete sokkal egyértelműbb, ugyanis a három pont biztosan 16 közé kerülést ér számára, minden más esetben az utolsó fordulóban dől majd el a sorsa.

Az F csoportban a Manchester City már páholyban van, s mögötte is elég egyértelműnek tűnik a helyzet, ami viszont a sorozat egyik legnagyobb meglepetését sejteti. Az olasz bajnokságban parádézó Napoli ugyanis hat pontra van a második Sahtar Donyecktől. Az ukrán csapat hazai pályán 2-1-re verte a nápolyiakat, így már akkor is továbbjut kedden, ha csak egy góllal kap ki és legalább két gólt szerez Dél-Olaszországban.

Az előzetesen legkiegyensúlyozottabbnak tűnő G csoportban ugyancsak eldőlhet már most mind a két továbbjutó hely sorsa. A török Besiktas kényelmes helyzetből várhatja a játéknapot, a mögötte négy pont hátránnyal második Porto ellen már egy döntetlen is elég számára a továbbjutáshoz, de még a vereség is, ha Gulácsi Péter – harmadik helyen álló – Lipcséje nem győz a jelenleg utolsó Monaco vendégeként.

„Át kell kapcsolnunk Bajnokok Ligája-üzemmódba. Tudjuk, hogy csak győzelemmel maradhatunk versenyben”.

Hozzátette:

„Remélem, hogy pozitív irányba tudjuk felhasználni azokat a tapasztalatokat, amelyeket az utóbbi bajnoki és BL-mérkőzéseken szereztünk.”

A H csoportban van már egy továbbjutó, ám nem a címvédő Real Madrid, hanem a spanyolokat három hete könnyedén legyőző Tottenham Hotspur. Zinedine Zidane csapata a BL-ben és a bajnokságban sem remekel eddig, ugyanakkor továbbjutását minden bizonnyal már kedden bebiztosítja, amikor Sallai Roland ciprusi csapatánál, az APOEL-nél vendégeskedik.

A Realnak győzelme esetén nem kell figyelnie a Dortmund-Tottenham összecsapás eredményére, más esetben a németek pontvesztésére van szüksége a keddi továbbjutáshoz.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:

E csoport:

Szpartak Moszkva (orosz)-Maribor (szlovén) 18.00

Sevilla (spanyol)-FC Liverpool (angol) 20.45

Az állás: 1. FC Liverpool 8 pont, 2. Sevilla 7, 3. Szpartak Moszkva 5, Maribor 1

F csoport:

SSC Napoli (olasz)-Sahtar Donyeck (ukrán) 20.45

Manchester City (angol)-Feyenoord (holland) 20.45

Az állás: 1. (és továbbjutott) Manchester City 12 pont, 2. Sahtar Donyeck 9, 3. SSC Napoli 3, 4. Feyenoord 0

G csoport:

Besiktas (török)-FC Porto (portugál) 18.00

AS Monaco (francia)-RB Leipzig (német) 20.45

Az állás: 1. Besiktas 10 pont, 2. FC Porto 6, 3. RB Leipzig 4, 4. AS Monaco 2

H csoport:

Borussia Dortmund (német)-Tottenham Hotspur (angol) 20.45

APOEL (ciprusi)-Real Madrid (spanyol) 20.45

Az állás: 1. (és továbbjutott) Tottenham Hotspur 10 pont, 2. Real Madrid 7, 3. Borussia Dortmund 2 (4-8), 4. APOEL 2 (2-8)

Borítófotó: Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a német első osztályú labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójában a Bayern München csapata ellen játszott mérkőzésen Münchenben 2017. október 28-án. A címvédő bajor csapat 2-0-ra legyőzte a lipcsei együttest. (MTI/EPA/Andreas Schaad)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!