siker

2017.12.23. 15:13

Megverte a Real Madridot a Barca

A listavezető 3-0-ra győzött a címvédő Real Madrid vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának rangadóján, a szombati El Clásicón.

Az első félidőben a hazaiak enyhe mezőnyfölényben futballoztak, mindkét kapusnak bravúrt kellett bemutatnia. A fővárosiak Karim Benzema révén kapufáig is eljutottak, ám gól a szünetig nem született.

A második játékrészben a katalán gárda egy gyors ellentámadást játszott ki százszázalékos helyzetig, amelyet Luis Suárez értékesített az 54. percben. Hét perccel később Dani Carvajalt kiállította a játékvezető, miután kézzel blokkolta a kapuba tartó labdát, a megítélt büntetőt pedig Lionel Messi értékesítette. Az ötszörös aranylabdás argentin támadónak ez volt az 54. találata 2017-ben tétmérkőzésen, ezzel megelőzte az egyformán 53 gólt jegyző Cristiano Ronaldót és Robert Lewandowskit. A hajrában emberhátrányban is próbálkozott a Real Madrid, ám a második félidőben a Barcelona uralta a játékot, s a ráadás utolsó percében a friss csereként beállt Aleix Vidal révén harmadik gólját is megszerezte.

Sikerével a Barcelona nagy lépést tett a bajnoki cím megszerzése felé, mivel 14 pont az előnye az egy meccsel kevesebbet játszott királyi gárda előtt.

A két együttesnek ez volt idei negyedik tétmérkőzése egymás ellen. Augusztusban a spanyol Szuperkupában a Real Madrid idegenben (3-1), majd a hazai visszavágón is nyert (2-0). Áprilisban viszont a madridi bajnoki találkozón a Barcelona győzött (3-2).

A mostani volt a Real Madrid és a Barcelona 175. találkozója a spanyol bajnokságban, párharcuk rendkívül kiélezett. A madridiak 72 alkalommal nyertek, ebből 52-szer pályaválasztóként. A 70 barcelonai sikerből 21 született idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!