Australian Open

2018.01.18. 07:04

Fucsovics bravúrral a harmadik fordulóban

Fucsovics Márton óriási meglepetésre négy szettben legyőzte a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querreyt.

Hungary's Marton Fucsovics serves a ball to Croatia's Marin Cilic during their quater-final game at the Swiss Indoors ATP 500 tennis tournament on October 27, 2017 in Basel. / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Fabrice Coffrini

A világranglistán 80. magyar játékos – aki életében először főtáblás Melbourne-ben – csütörtökön 2 óra 45 perc alatt verte az ATP-rangsorban 13. ellenfelét. Ezzel közösségi oldala szerint Kuhárszky Zoltán 1983-as menetelése óta ő az első magyar férfi, aki bejutott az év első Grand Slam-tornáján a 32 közé.

„Ilyenkor valami okosat kéne mondani azt hiszem, de nem tudok. A felhőtlen öröm minden gondolatomat elhomályosítja”

- fogalmazott Facebook-oldalán a 25 éves teniszező. Hozzátette:

„Hittem benne, hogy meg tudom verni, és végül sikerült is. Köszönet mindenkinek a szurkolásért, megyünk tovább, mert még messze a vége.”

A nyilatkozat alatt egy tréfás felsorolás áll: „első Grand Slam-főtábla győzelem kipipálva, első top 20-as győzelem kipipálva, első nyolcaddöntő?”

Fucsovicsra a harmadik körben Nicolas Kicker (93.) vár, aki előzőleg a 22. helyen kiemelt kanadai Milos Raonicot (23.) és a szlovák Lukas Lackót (86.) búcsúztatta. Eddig egyszer találkozott a szintén 25 éves argentinnal, idén újév napján 6:0, 6:3-ra verte őt az indiai Púnában.

Ha a következő akadályt is sikerrel veszi, a nyíregyházi játékos a nyolcaddöntőben a címvédő Roger Federerrel csaphat össze.

Eredmény:

Fucsovics Márton-Sam Querrey (amerikai, 13.) 6:4, 7:6 (8-6), 4:6, 6:2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!