ennyi volt

2021.07.15. 16:10

Robben végleg visszavonult

A holland válogatottal világ- és Európa-bajnoki érmes Arjen Robben bejelentette, hogy végleg felhagy a labdarúgással.

Groningen's Arjen Robben (R) runs with the ball past Heerenveen's Tibor Halilovic during the Dutch Eredivisie football match between FC Groningen and sc Heerenveen at the Hitachi Capital Mobility stadium on April 11, 2021 in Groningen. (Photo by Olaf Kraak / ANP / AFP) / Netherlands OUT

Forrás: AFP

Fotó: Olaf Kraak

A 37 éves futballista, aki másodjára vonult vissza, Instagram-oldalán közölte döntését. Első ízben 2019-ben vett búcsút a sportágtól, karrierjét azonban 2020 júniusában felújította, visszatérve első profi klubjába, a holland élvonalban szereplő Groningenhez.

„Kedves barátaim, úgy döntöttem, hogy befejezem a futballpályafutásomat. Nagyon nehéz választás volt. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek az érzelmi támogatásért”

– írta most Robben. A sebességéről és villámgyors cseleiről híres szélső legutóbbi, s immár utolsónak tekinthető szezonjában mindössze hét mérkőzést játszott. Klubkarrierjét a Groningenben 2000-ben kezdte, majd szerepelt a PSV Eindhovenben, légióskodott a Chelsea-nél, 2007 és 2009 között a Real Madridnál, majd egy évtizeden át (2009-2019) erősítette a Bayern Münchent.

A holland mellett angol, spanyol és német bajnoki címeket is begyűjtött, a Bayernnel nyert Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot. A válogatott színeiben 2003 és 2017 között 96 meccsen jutott szóhoz, és 37-szer volt eredményes. A nemzeti együttessel világbajnokságon 2010-ben ezüst-, 2014-ben bronzérmes lett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!