Élőben nézték a meccset

2019.05.20. 21:06

A BL-döntő hozadéka – Rácz Zsófia mellett sok viktóriás volt a lelátón

A Haladás-Viktória FC 102-szeres válogatott középpályása, Rácz Zsófia csapattársaival és a klub utánpótlásjáté­kosaival együtt izgulta végig a női Bajnokok Ligája döntőjét.

Pum András

A franciák hódították el a trófeát. Marozsán Dzsenifer kezében a kupával

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nem minden nap rendeznek olyan volumenű futball­eseményt Magyarországon, mint az elmúlt szombaton. A fővárosi Groupama Aréna adott otthont a női labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjének. Óriási érdeklődés övezte a francia Olympique Lyon és a spanyol FC Barcelona összecsapását, csaknem telt ház, 20 ezer szurkoló gyűlt össze a lelátókon. A meccs miatt Budapestre érkezett többek között a korábbi portugál sztár, a Real Madrid és a Barcelona egykori csillaga, Luis Figo is.

És Budapestre látogatott busszal a Haladás-Viktória NB I-es női labdarúgócsapata, szakmai stábja és vezetősége, sőt, rengeteg utánpótláskorú futballista is élőben nézte a két sztárcsapat meccsét, amelyet simán, 4-0-s félidőt követően 4-1-re a Lyon nyert. Magyar szempontból a mérkőzés érdekességét az adta, hogy a franciáknál szerepelt Marozsán Dzsenifer, aki Budapesten született, de négyéves kora óta Németországban él. Marozsán nem felejtette el gyökereit: piros-fehér-zöld zászlót pingált a csukájára.

A franciák hódították el a trófeát. Marozsán Dzsenifer kezében a kupával
Fotó: MTI/Illyés Tibor

– Dzsenifer miatt a franciáknak drukkoltam – mondta Rácz Zsófia. – Emellett annak is, hogy jó meccset lássunk. Remek volt a hangulat, bár korábban voltam egy berlini BL-döntőn, ott talán jobb volt az atmoszféra, a szurkolók még hullámoztak is. De panaszra most sem volt okunk. Örömteli, hogy a felnőtt női futballisták mellett rengeteg fiatal focistalányt fedeztem fel a lelátón. Ami a szakmai részt illeti, hamar eldőlt a találkozó, az első félidőben érvényre juttatta nagyobb tudását a Lyon, a második játékrészben aztán a Barcelona is megmutatta, nem véletlenül került a fináléba. Marozsánnal személyesen ezúttal nem találkoztunk, de korábban igen, a Gyirmóton rendezett, németek elleni összecsapás után átjött az öltözőnkbe és váltottunk pár szót.

Rácz Zsófia mellett sok viktóriás volt a lelátón
Fotó: Unger Tamás

Kérdés, mekkora jelenleg a szakadék a sztárklubok, például a Lyon, a Barcelona, valamint a magyar klubok között?

– Reálisan nézve a magyar bajnoknak az lehet majd az esélye, hogy továbbjusson a csoportjából – mondta Rácz. – Lépésről lépésre kell haladni. A Barcelona például tele van spanyol és más válogatottakkal, márpedig mindkét ország labdarúgása előttünk jár. Mindenesetre az fontos lehet, hogy – mint például Marozsán is – amíg lehet, fiúkkal eddzen. Dzsenifer 13-14 éves koráig fiúkkal tréningezett, én 14-15 éves koromig szintén srácokkal készültem. Mindenesetre a BL-döntő hatására remélhetőleg még többen kezdenek el majd focizni Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában