Sport

2014.11.23. 19:05

A CVSE asztaliteniszezői francia ellenféllel csapnak össze a negyeddöntőért

Celldömölk - Nagyon könnyedén nyerte meg a második számú európai sorozatban, az ETTU Kupában első mérkőzését a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka férfi asztalitenisz-csapata.

Horváth Erika

Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka–CS Pristavu Campulung (román) 3-0.

Celldömölk, férfi asztalitenisz ETTU Kupa-mérkőzés, vezette: Szentgyörgyi, Nagy J. Fazekas Péter–Alexandru Manole 3:0 (11-5, 11-7, 11-6).

A csütörtökön negyedik Top 12-győzelmét ünneplő rutinos, 33 esztendős magyar játékosnak nem okozott gondot a vendégek 16 éves ifjú titánjának legyőzése (1-0).

Kosiba Dániel (szemben) kapta a legerősebb román ellenfelet, de Spelbus csak egy szettet tudott nyerni. Fotó: Tímár Gergely

Kosiba Dániel–Alin Spelbus 3:1 (11-5, 11-7, 7-11, 11-3). A románok éljátékosa, a hazája ranglistáján ötödik Spelbus volt az egyetlen, aki szettet tudott nyerni. De meccset nem; Kosiba az első két játszmában is nagy fölényben volt, a negyedikben pedig valósággal legázolta ellenfelét (2-0).

Ecseki Nándor–Gabriel Postoaca 3:0 (9, 4, 3). A 18 éves Ecseki 157. a felnőtt európai ranglistán, a 24 esztendős Postoaca 313. – ezt tükrözte a mérkőzés is, az ifjúsági világbajnokságra készülő magyar fiú szétbombázta riválisát (3-0).

A 18 ország 34 csapata közül az ötödik helyen kiemelt CVSE-nek csak a harmadik fordulóban kellett bekapcsolódnia a második számú európai kupasorozat küzdelmeibe. (Az ETTU Kupában egy asztalon legfeljebb öt egyéni mérkőzést játszanak a csapatok – az egyik három győzelméig.) Az európai ranglista alapján győzelmet reméltek a celliek. A mindössze másfél órás találkozón a vártnál is simább hazai győzelem született.

A celldömölkiek ezzel az ETTU Kupa 4. fordulójába jutottak, ahol december 5–7. között az olasz Sterilgardát 3:0-ra legyőző francia Caen TTC-vel kell megmérkőzniük a nyolc közé jutásért – hamarosan kiderül, melyikük otthonában és pontosan mikor. A vasiak szeretnék későbbre halasztani a meccset, mert Ecseki Nándor szerdán utazik a vasárnap kezdődő és december 7-ig tartó ifjúsági világbajnokságra.

Előtte azonban lesz még egy erőpróba: november 25-én, kedden 17 órától az alsósági sportcsarnokban az osztrák Stockerau ellen zárja a Klubcsapatok Szuperligája csoportkörét a CVSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!