Sport

2015.01.09. 17:20

A CVSE az ETTU Kupa negyeddöntőjéért

Történetének eddigi legnagyobb nemzetközi lehetősége előtt áll a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka asztalitenisz-csapata: vasárnap 16 órától a francia Caen ellen az ETTU Kupa negyeddöntőjéért játszik.

Horváth Erika

A második számú európai asztalitenisz-sorozatot, az ETTU Kupát kiemeltként kezdhette a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka ötszörös magyar bajnok csapata. Csak a harmadik fordulóban kellett bekapcsolódnia a küzdelmekbe; novemberben 3-0-ra legyőzte a román Pristavu Campulung gárdáját, és ezzel a 16 között tudhatta magát.

A negyedik forduló hivatott dönteni a legjobb nyolc közé jutásról. A celliek a szintén kiemelt, olaszokat búcsúztató francia Caen TT együttesét kapták ellenfélül, akikkel szintén hazai pályán, az alsósági sportcsarnokban mérkőzhetnek meg – a találkozó vasárnap 16 órakor kezdődik. Az 1991-ben alakult francia klub 1998-ban Bajnokok Ligáját nyert – akkor náluk játszott az egykori világelső svéd Jörgen Persson, illetve a későbbi világelső, háromszoros világbajnok kínai Wang Liqin is. Utána azonban újra kellett építkeznie a klubnak, de az ETTU Kupában 2008-ban és 2009-ben is eljutottak a negyeddöntőig. A franciák elsőszámú játékosa, a 21 éves Romain Lorentz a 110. a világranglistán. Az erdélyi származású, német állampolgárságú, rutinos, 36 éves Zoltan Fejer-Konnerth nyolc éve volt a csúcson, amikor a világranglista 36. helyéig is eljutott – de most is nagyon jó játékos. Jakub Kleprlik pedig a cseh válogatottat is is megjárta. Papíron egy kicsit talán a nagyon erős bajnokságban is edződő franciák az esélyesebbek, de mindent megtesz a továbbjutásért a világranglistán 91. Kosiba Dániel, Fazekas Péter és Ecseki Nándor is.

A Caen játékosai szombaton kora délutánig érkeznek meg három országból a schwechati repülőtérre. Estére és vasárnap délelőttre is kértek edzéslehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!