Kosárlabda

2019.02.07. 20:14

A Debrecen ellen javíthat a Falco KC

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 19. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a jó szezont futó Debrecent látja vendégül pénteken 18 órakor (M4 Sport).

Tóth Gábor

Össze kell dugni a fejeket, rendezni kell a sorokat az egerszegi pofon után

Fotó: Unger Tamás

A korábbi években gyengébben teljesítő Debrecen most kifejezetten jól szerepel, bejutott a Magyar Kupa nyolcas döntőjébe, a tabella hatodik helyén áll, teljesen reálisan pályázik a felsőházi középszakaszra. Ám a győzelmeit főként hazai pályán gyűjtögeti, idegenben csupán egyszer, a TF vendégeként nyert. A DEAC jó formában, két megnyert meccsel a háta mögött érkezik Szombathelyre, a már említett TF (69-81) elleni diadal után az előző fordulóban hazai pályán verte a Szegedet (83-71). A Falco az előző játéknapon Zalaegerszegen bukott szomszédvári rangadót, egy már szinte megnyert meccset veszített el hosszabbítás után (100-103) – egy roppant kínos vereség után kellene most talpra állni. A 6. fordulóban, november elején a Debrecenben 88-95-re kapott ki a Falco. A Falco 11, a DEAC 10 győzelmet számlál, vagyis két közvetlen rivális csap össze.

Össze kell dugni a fejeket, rendezni kell a sorokat az egerszegi pofon után
Fotó: Unger Tamás

– A ZTE elleni teljesítményünk, és természetesen az eredmény azt mutatta, hogy nem voltunk képesek 40 percen keresztül a saját játékunkat játszani – fogalmazott Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – Voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, amikor kifejezetten jól kosárlabdáztunk, a küzdőszellemmel, az akarattal sem volt probléma. De a kiélezett pillanatokban sokszor kapkodtunk, idegesek, frusztráltak voltunk – és kikaptunk. Nagy csalódás volt számunkra az eredmény, ami rá is nyomta a bélyegét a hét első napjaira, de átbeszéltük a dolgokat, bízom benne, hogy tanultunk a Zalaegerszegen történtekből. Az élet megy tovább, mi pedig nem adjuk fel a céljainkat.

Máris itt a lehetőség a javításra, igaz, a DEAC nem könnyű rivális. Már csak azért sem, mert jól emlékszem a debreceni meccsünkre, amikor ellenfelünk keményen megleckéztetett minket. A vendégünk minőségi légiósokat vonultat fel. Borisov, Ivosev, Amigo, Manigat és Dougat rengeteg időt tölt a pályán, sok nagy csatát megélt, rutinos kosarasok, akik rendre hasznosan, ponterősen játszanak. Mindegyikőjükre nem figyelhetünk egyszerre – de néhányukat meg kell állítani. Fontos mérkőzés vár ránk, fel kell állnunk az Egerszegen kapott pofon után, szükségünk van a győzelemre. Koncentrált, szervezett játékot várok a csapatomtól, és azt, hogy az első perctől kezdve az irányítása alatt tartsa a mérkőzést, nem szabad, hogy a DEAC lendületbe jöjjön. Felkészültünk, a társaság motivált. Perl sérüléssel bajlódik, kérdéses a játéka, mindenki más rendben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában