Kosárlabda

2019.05.23. 18:37

A Falco a harmadik győzelmére készül

Az NB I-es férfi kosárbajnokság negyeddöntőjének harmadik felvonásán a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely pénteken 18 órakor fogadja a Kecskemétet – ha harmadszor is nyer, továbbjut.

Tóth Gábor

Perl Zoltán (9) hétről hétre, meccsről meccsre egyre jobban teljesít –ismét nagy erőssége a Falcónak

Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Remekül teljesít a negyeddöntőben a Falco, Szombathelyen (102-60) és idegenben (56-85) is alaposan elverte a Kecskemétet. Az egyik meccsen sem voltak egy súlycsoportban a csapatok. Vagyis ha a szombathelyi alakulat pénteken ismét legyőzi ellenfelét – amire bizony jó esély van –, akkor véget ér az egyik fél három megnyert meccséig tartó párharc – és a Falco könnyedén lép a legjobb négy közé.

– Örülünk, hogy 2-0-ra vezetünk, elégedett is vagyok a csapat eddigi negyeddöntős teljesítményével, de még nem oldottuk meg a feladatunkat – fogalmazott higgadtan Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – Még tennünk kell egy lépést, még nyernünk kell egy meccset – hogy aztán szusszanhassunk egy kicsit és nyugodtan kezdhessük meg a felkészülést az elődöntőre. Ennek megfelelően a szokott módon készültünk, és az eddig mutatott elánnal vetjük bele magunkat a péntek esti mérkőzésbe. Nem becsüljük le az ellenfelünket, nem engedtünk ki, mindent elkövetünk, hogy begyűjtsük a harmadik győzelmünket.

Perl Zoltán (9) hétről hétre, meccsről meccsre egyre jobban teljesít –ismét nagy erőssége a Falcónak
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Ismét erős tempót akarunk diktálni, sok futásra szeretnénk kényszeríteni ellenfelünket, megpróbálunk ismét a saját ritmusunkban kosárlabdázni. Ezúttal is csapatjátékot várok a fiúktól – a lehető legkevesebb hibával. Remélem, hogy a közönség ismét megtölti a csarnokot és támogat minket. Azon leszünk, hogy kiszolgáljuk a szurkolóinkat. Az előző meccsen Curry megsérült, még nincs százszázalékos állapotban, kérdéses a játéka.

A másik két negyeddöntős csata is egyértelmű eddig: a Szolnok a Paks, a Pécs pedig a Jászberény ellen vezet 2-0-ra. Pénteken Szolnok–ASE és PVSK–Jászberény meccset rendeznek – ez a két párharc is véget érhet. Ha minden pályán papírforma eredmény születik, akkor a negyeddöntőben Körmend–Pécs és Falco–Szolnok összecsapás következik. A kiesés elleni csatában a Szeged otthon (81-73) és idegenben (77-78) is legyőzte a TF gárdáját, így megőrizte NB I-es tagságát, a TF kiesett. Az Oroszlány pedig feljutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában