labdarúgás

2019.09.20. 18:16

A főtábla küzdelmeivel folytatódik a Magyar Kupa

Szombaton és vasárnap az országos főtábla küzdelmeivel folytatódik a labdarúgó Magyar Kupa. Öt Vas megyei csapat érintett: Haladás, Sárvár, Vép, Vasvár, Nádasd.

Tóth Szabolcs, Pum András

Kiss Bencéék remélik, a gyöngyösi csapat nem állja útjukat

Fotó: Unger Tamás

Az NB III-as Sárvár az NB I-es Debrecent fogadja szombaton, míg a megyei I. osztályú Vép Hajdúszoboszlón meccsel, a szintén megyei I-es Magyar Mélyépítő HSE vendégeként. Vasárnap az NB II-es Haladás az NB III-as Gyöngyös pályáján játszik, a megyei I-es Vasvár az NB III-as Mosonmagyaróvárt, a megyei II-es Nádasd az NB II-es Soroksárt látja vendégül.

Sárvár FC (NB III.)–Debreceni VSC (NB III.), szombat, 15.00.

Bojan Lazic: – Egy hétszeres magyar bajnok, hatszoros kupagyőztes gárdát fogadunk. Ilyen rivális ellen nem mindennap léphet pályára az ember – ennél nagyobb kihívás egy igazi futballistának nem is kell. Ennek megfele­lően motivált, harcos csapattal fogadjuk a DVSC-t. Tudjuk, hogy ellenfelünk a favorit, de megpróbáljuk megnehezíteni a dolgát. Játszunk egy jó meccset, beleadunk mindent, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Valkovszky, Pető és Faggyas sérült, néhányan pedig a nem megfelelő hozzáállásuk miatt nem kapnak most lehetőséget. Várható összeállítás: Horváth B. – Tratnyek, Kertai, Pados, Keresztes – Schimmer, Skriba, Németh E. – Kovács B., Rajtinger, Horváth D.

Magyar Mélyépítő HSE (megyei I.)–Vép VSE (megyei I.), szombat, 15.00.

Török Richárd: – Messzire kell utaznunk, de köszönhetően az önkormányzat segítségének, már pénteken útra keltünk. Annyit tudunk az ellenfélről, hogy a debreceni akadémia több fiatal futballistáját is a soraiban tudja, gyors focit játszik. Ám ha már idáig eljutottunk, szeretnénk továbblépni – jó formában vagyunk, erős csapatta állunk fel, győzni akarunk. Bezdi B. eltiltott. Várható összeállítás: Pajos – Vajda, Wágner, Auer, Kovács B. – Nagy Zs., Dancs – Horváth D., Bezdi Sz., Dala – Illés.

Kiss Bencéék remélik, a gyöngyösi csapat nem állja útjukat
Fotó: Unger Tamás

Gyöngyösi AK (NB III.)–Szombathelyi Haladás (NB II.), vasárnap, 15.00.

Supka Attila: – A Soroksár elleni mérkőzésen nagyon nem nézett ki jól a játékunk, a szerdai békéscsabai meccsel viszont már sokkal elégedettebb voltam. Fontos, hogy Gyöngyösön koncentráltan, fegyelmezetten védekezzünk, elöl pedig minél jobb százalékban használjuk ki helyzeteinket. Amellett, hogy természetesen tiszteljük ellenfelünket, mindenképpen tovább akarunk jutni. A Magyar Kupában ugyanis célunk, hogy a későbbiekben NB I-es ellenféllel szemben léphessünk pályára, és minél tovább akarunk jutni a sorozatban. Noha egy héten belül a vasárnapi lesz a harmadik meccsünk, ez egyáltalán nem jelenthet gondot.

Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE (megyei I.)–Credobus Mosonmagyaróvár (NB III.), vasárnap, 15.00.

Lepár Attila: – Láttunk felvételeket ellenfelünkről, felkészültünk a játékából. Tudjuk, hogy erős a széleken, jól támad. Sok rutinos, magasabb osztályt megjárt futballistát vonultat fel. Szervezett futballal, stabil védekezéssel próbálunk előrukkolni, és kontrákra építünk. Nem feltartott kezekkel lépünk pályára, mindent el fogunk követni, hogy meglepetést okozzunk. Hiányzónk nincs. Várható összeállítás: Tóth K. – Horváth A., Varga, Horváth P., Dávid – Bakos Cs., Réfi – Vincze, Bakos D., Robán – Horváth Á.

Club Valnut Nádasd FC (megyei II.)–Soroksár SC (NB II.), vasárnap, 15.00.

Vörös István: – Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, hiszen egy NB II-es élcsapatot fogadunk, ellenfelünk edzőjét, Lipcsei Pétert pedig talán nem kell senkinek bemutatni. A tisztes helytállás a célunk. Ugyanakkor a fiúk nagyon várják már a meccset, motivált, harcos csapattal lépünk pályára. Megpróbálok minél több fiatalnak lehetőséget adni, hiszen nekik komoly élmény lehet ilyen szintű futballisták ellen játszani. Hiányzónk nincs. Várható összeállítás: Rejtli – Varga, Pálmai, Meskó E., Csenterics – Tuboly, Kalamár, Zsoldos, Horváth A. – Meskó M., Urbán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában