Sport

2009.08.04. 17:36

A Fradi visszatért: egymillió forintos büntetés és zárt kapus meccsek felfüggesztve

Budapest - Az MLSZ fegyelmi bizottsága kedden kihirdette határozatát a július 14-i Ferencváros - Hertha BSC nemzetközi edzőmérkőzésen történt szurkolói rendbontások ügyében. A zöld-fehér klubnak, mint visszaesőnek, 500 000 forint pénzbüntetést kell fizetnie, továbbá következő két barátságos nemzetközi edzőmeccsét zárt kapuk mögött köteles megrendezni

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

 A testület az FTC-Hertha meccsen kívül a Ferencvárosra - a ZTE elleni bajnoki mérkőzésen történt rendzavarás miatt - ugyancsak 500 000 forint büntetést rótt ki, valamint úgy döntött, hogy az FTC egy bajnoki mérkőzését zárt kapuk mögött köteles megrendezni - de ez utóbbi büntetés végrehajtását szeptember 30-ig felfüggesztette.

A bizottság a Budapest Honvédot - ugyancsak, mint visszaesőt - szurkolóinak az MTK elleni mérkőzésen történt rendzavarásai miatt 200 000 forint pénzbüntetéssel sújtotta, valamint azzal, hogy a klub egy bajnoki mérkőzést nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezzen meg, de utóbbi végrehajtását szeptember 30-ig szintén felfüggesztette.

Az FB a Diósgyőrt 2 300 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, amennyiben az egyesület a határozat jogerőre emelkedéséig nem rendezi a Gálhidi György edzővel szemben fennálló tartozását.

Marian Sluka (ZTE) 2 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
Véber György (edző, Lombard) írásbeli megrovás

mlsz.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!