Sport

2016.08.05. 18:57

A Haladás vezérévé lépett elő

Szombathely - Az egy héttel ezelőtt rendezett felnőtt országos atlétikai bajnokságon a még nem egészen 18 esztendős Boda Boldizsár volt a Haladás VSE legjobbja.

Horváth Erika

Idén a Szombathelyen rendezett junior-ob-n is már felhívta magára a figyelmet Boda Boldizsár, a Haladás VSE futója, aki a 400 méteren 48,08 másodperces egyéni csúccsal lett junior bajnok.

Boda Boldizsár nyakába három érem is került a felnőtt-ob-n Fotó: Lengyák György

Négy héttel a 18. születésnapja előtt Lengyák György és Kamarás Ákos tanítványa megfejelte egész évi jó teljesítményét. Már a 400 méteres előfutamok során is jól futott, a második legjobb idővel jutott a másnapi döntőbe. De aznap még segítenie kellett a HVSE 4x100-as váltóját is. Boldizsár nagyon jó befutással az ezüstérmes Budapesti Honvéd váltót megközelítve bronzéremhez segítette csapatát. A szombati férfi 400-as döntőben megszerezte élete első felnőtt egyéni bajnoki érmét, egy ezüstöt. És vasárnap nem ijedt meg attól a feladattól sem, hogy a sérült Móricz Bálint helyett vezére legyen a klub 4x400-as váltójának is, amelyet szintén a dobogó harmadik fokára segített a Bolyai gimnázium szorgalmas diákja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!