Sport

2006.07.08. 02:29

A hölgyek is végeztek

Szombathely (he) - Tegnap befejezték a lányok is a szereplésüket a junior birkózó Európa-bajnokságon. A szakág második versenynapján mindhárom szőnyegre lépő magyar az első meccsén elvérzett.

Mórocz Zsolt

Fehéroroszország nyerte a pontversenyt, Magyarország 12. lett Szombathely (he) - Tegnap befejezték a lányok is a szereplésüket a junior birkózó Európa-bajnokságon. A szakág második versenynapján mindhárom szőnyegre lépő magyar az első meccsén elvérzett. A junior birkózó Európa-bajnokság negyedik napján négy súlycsoport - 44, 51, 59 és 68 kg - küzdelmeivel zárult a hölgyek versengése. A legkisebbeknél sok nemzet nem tudott versenyzőt indítani - köztük Magyarország sem -; mindössze öten alkották a mezőnyt, s a szabályok szerint ilyen kis létszám esetén körmérkőzéssel kell dönteni a helyezésekről. A magyar szakágvezetőknek, Vatai Lászlónak és Bíró Lászlónak ezen a napon az 51 kilós Vadász Ember Andreában volt a bizodalmuk, de a tavalyi Eb-ötödik cseh Andrlovában emberére akadt. A 00-ra végződő első menet után a korongfeldobás a magyar lánynak kedvezett, élt is a lábfogás adta lehetőséggel (30). Hasonló volt a második menet, de ezúttal a cseh foghatott lábat, és szerezte meg a pontokat (03). A mindent eldöntő két perc háromnegyede letelt már, mikor Andrlova kicsikart egy pontot, amire már nem tudott válaszolni Andrea. Az elődöntőbe viszont már nem sikerült bejutnia a cseh lánynak, ez volt tehát a végállomás. Az 59 kilóban versenyző Palotai Katalin a portugál Goncalves legyőzésével juthatott volna a nyolc közé. Erre nem volt esélye, mindkét menetben a következő körben szintén kipottyanó portugál diktálta a tempót - 02 (13, 02). A 67 kilós Lenkó Petra tízfős mezőny lévén egyből az elődöntőért birkózhatott a két éve ifi Európa-bajnok, tavaly junior Eb-ötödik román Mudraggal. Klassziskülönbség volt a két birkózó között, pillanatok alatt 02 (08, 06) lett a vége. Aztán a román lány is elakadt. Így a magyar hölgyszakasz számára már délelőtt véget ért az Eb; összességében egy bronzzal. - De benne volt a második lehetősége is, ám Vadász két végzetes hibát követett el. A versenyzők nagy részével elégedett vagyok és büszke is rájuk - csak Palotai és Lenkó birkózásából hiányoltam a tüzet. Az elvártak szerint teljesített a csapat, s annak örülök, hogy a két kadett korú, Barka és Molnár az idősebbek között is megállta a helyét - értékelte a női gárda teljesítményét Vatai László. 44 kg Koltun (orosz), 2. Jarova (ukrán), 3. Sztarovojta (belorusz). 51 kg 1. Kohut (ukrán), Krasznova (orosz), Hrihorjeva (belorusz) és Demirtas (török). 59 kg Legenkina (orosz), 2. Skoglund (svéd), 3. Johnsen (norvég) és Zwiydowska (lengyel). 67 kg 1. Csirkevics (belorusz), 2.Mlinarszka (ukrán), 3. Mudrag (román) és Lauskina (orosz). A női junior Eb legeredményesebb nemzete Fehéroroszország volt 66 ponttal, az orosz csapat 62, az ukrán és a román 49-49 pontot szerzett. Magyarország a 12. helyen zárt a 25 nemzet versenyében. Szombathely (he) - Tegnap befejezték a lányok is a szereplésüket a junior birkózó Európa-bajnokságon. A szakág második versenynapján mindhárom szőnyegre lépő magyar az első meccsén elvérzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!