Sport

2016.11.22. 20:20

Röplabda: a HVSE/SI lesöpörte a Kalocsát is, a SZoESE alulmaradt

Megyei körkép - Negyedik bajnokiját is megnyerte a Haladás VSE/Sportiskola NB II-es női röplabdacsapata. A SZoESE a végjátékokban alulmaradt a Balatonfüred otthonában.

Horváth Erika

Haladás VSE/Sportiskola-Kalocsai SE 3:0 (22, 12, 10)
Szombathely, 200 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette:
Farkas L., Prukner.
HVSE/SI: Horváth D., BOKOR, Mikos, MERKLINNÉ, Fazekas, Mohl-Benesóczky. Csere: Farkas B. (liberó), ZOLTÁN (liberó), VARGA R., MARTON, VÉCSEY. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Egy óra sem kellett a Haladás/Sportiskola újabb győzelméhez. Balról: Merklinné Zubor Enikő (11), Zoltán Anna, Bokor Laura, Fazekas Szilvia, Mohl-Benesóczky Anna és Horváth Dóra  Fotó: Unger Tamás

Nagyszerűen kezdtek a hazaiak. Jól működött a HVSE/SI gépezete, ráadásul Bokor Laura nyitásai is nagy gondot okoztak a vendégeknél. A hatpontos előnyt azonban nem sikerült megbecsülni, a szombathelyi hibákkal élni tudtak a kalocsaiak, és 21-20-nál már ők vezettek. De Fazekas Szilvia nyitásaival fordítani tudtak a vasiak (25-22). Sokkal magabiztosabb volt a Haladás a következő két játékrészben. A második szettben Merklinné Zubor Enikő szélről, Mohl-Benesóczky Anna a centerposzton nyújtott kimagaslót (25-12). A harmadik játékrészben három fiatal is lehetőséget kapott, mindhárman jól éltek vele (25-10). A találkozó mindössze 54 percig tartott. A Haladás/SI hat forduló után veretlenül vezeti a tabellát. Junior: 3:0 (20, 21, 23).

Szent Benedek-Balatonfüred-Szombathelyi Egyetemi SE 3:1 (-18, 17, 19, 23)
Balatonfüred, 100 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás Béla, Barabás Barnabás.
SZoESE: Horváth M., Simon F., Kiss L., Gulkai, Halmosi, Varga N. Csere: Nagy T. (liberó), Németh E., Csóka. Edző: Bodzer Attila.

Lendületes, felszabadult, jó játékkal 17-8-ra húzott el a SZoESE, és előnyét megtartotta a játszma végéig (18-25). A második szettben viszont a hazaiak után kellett eredni. Sikerült átvenniük a vezetést is a szombathelyieknek - átmenetileg (6-9). Ám ahogy lankadt a figyelmük, a fürediek felzárkóztak és fordítottak (25-17). Kiegyenlítetten indult a harmadik játszma, a SZoESE-ből a feladó Gulkai Zsófia, az ütők közül Horváth Mónika, Varga Nikoletta és Németh Erzsébet vitték a prímet (8-10), de a végén megint nem sikerült eléggé koncentrálni (25-19). Hasonló volt a negyedik szett forgatókönyve is; de sokkal nagyobb küzdelemben tudtak csak felülkerekedni a rutinosabb hazaiak. A SZoESE két győzelemmel és négy vereséggel áll. Junior: 3:0 (16, 11, 20).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!