Biztató szezonkezdet

2019.08.04. 21:12

A jól futballozó Haladás értékes döntetlent ért el

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság nyitányán a Szombathelyi Haladás döntetlent játszott a Gyirmót ellen.

Pum András

Németh Márió nagy kedvvel, lendületesen futballozott Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

Gyirmót FC Győr–Szombathelyi Haladás 1-1 (1-1). –

Gyirmót, 1000 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, 1. forduló, vezette: Zierkelbach.

Gyirmót: Pálfi – Villám, Lipták, Hudák, Zeke – VASS – Koltai (Szabó L., 63.), LÁZÁR (Tóth B., 83.), Nagy P., Heffler – Szarka. Edző: Csertői Aurél.

Haladás: GYURJÁN – Jancsó, Jagodics, Németh Milán – Medgyes (Tóth D., 73.), Nyári, HOLDAMPF, KISS B., BOSNJAK – Gaál (Eszlátyi, 85.), NÉMETH MÁRIÓ (Petró, 90.). Edző: Supka Attila.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, a 4. percben Szarka lógott meg a bal oldalon, de tízméteres lövését Gyurján lábbal védte. Majd hat perc múlva megszerezte a vezetést Csertői Aurél csapata: Heffler bal oldali beadását a berobbanó Lázár hét méterről a léc alá fejelte (1-0). A Haladást nem roppantotta össze a rossz kezdés, szép támadásokat vezetett a szombathelyi együttes, átvette a játék irányítását. A 23. percben Bosnjak szerzett labdát erőszakosan a bal oldalon, középre adott, Gaál a második hullámban érkező Holdampfhoz gurított, a középpályás 18 méterről kilőtte a jobb sarkot (1-1). Az addig is parádésan szurkoló, mintegy 400 főnyi Haladás-tábor is rátett egy lapáttal – kiváló hangulatban futballozhattak a csapatok. A vasiak gyorsan, pontosan játszottak, így hamar felértek a gyirmóti kapu elé, több helyzetet is kidolgoztak. A 34. percben Kiss Bence passza után Németh Márió egy lövőcsellel elröptette Liptákot, de 12 méterről, jobbról leadott lövését bravúrral hárította Pálfi. A félidő hátralévő részében is a vasiak domináltak.

Szünet után kissé visszaesett az iram, de továbbra is nagy küzdelem folyt a pályán – egyik csapat sem elégedett meg az egy ponttal. Az 50. percben Medgyes középről, 18 méterről lőtt, Pálfi ujjheggyel kapu fölé tolta a labdát. A Haladás irányította a játékot, a Gyirmót elsősorban a stabil védekezésre fektette a hangsúlyt. A 79. percben Jancsó 11 méteres, bal sarokra tartó lövését fogta Pálfi, majd az utolsó percekben Gyurján tolta óriási bravúrral szögletre Heffler jobb sarokba tartó, 17 méteres kapáslövését.

Németh Márió nagy kedvvel, lendületesen futballozott Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

Annak ellenére, hogy a Haladás felkészülése az anyagi gondok miatt egyáltalán nem volt problémamentes, a vasi csapat kifejezetten jó futballal rukkolt elő a jó erőkből álló Gyirmót vendégeként. A döntetlen igazságos, de a szombathelyi zöld-fehérek

valamivel közelebb álltak a győzelemhez. Gólszerzők: Lázár (10.), illetve Holdampf (23.).

Csertői Aurél: – Sok hibával futballoztunk, de láttam szép dolgokat is. A védekezéssel nem voltam elégedett, a támadással még kevésbé. Nem azt az arcunkat mutattuk, amit látni szerettem volna, de az első fordulóban egy jó Haladás ellen elfogadható az eredmény.

Supka Attila: – Legalább három-négy óriási helyzetet kidolgoztunk, sajnos ezek mind kimaradtak. Még a munka elején vagyunk, de ha a továbbiakban is olyan motiváltan futballoznak a fiúk, mint most, és összeáll a játékunk, akkor jó eredményeket érhetünk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában