Kosárlabda

2019.04.17. 20:18

A Körmend a PVSK-t fogadja

Az Egis Körmend kosárcsapata másodszor lép pályára a felsőházi középszakaszban. Ezúttal a Pécsi VSK Veolia lesz a piros-feketék vendége csütörtökön 18 órától (M4 Sport).

Tóth Judit

Egy trófeát már magukénak tudhatnak a körmendiek – hétfőn övék lett az Alpok Adria Kupa

Fotó: Unger Tamás

A piros-feketék nagy menetben vannak, a bajnokik között hétfőn még nemzetközi találkozót is játszottak. A diadal nem maradt el, nagy magabiztossággal verték a horvát Skrljevót és megnyerték az Alpok Adria Kupát. Így a szezont már biztosan nem zárják trófea nélkül a körmendiek, akiknek a bajnokságban is nagy reményeik vannak. A Zollner-csapat zsinórban kilenc bajnokit nyert meg, s folytatná a hibátlan sorozatot. A vasi együttes a középszakasz első fordulójában idegenben győzte le a Jászberényt (84-92), most a Pécs következik.

– Az, hogy megnyertük az Alpok Adria Kupát, nagyon sokat jelent. Egyrészt azért, mert a játékosaim megízlelhették, hogy milyen egy siker részesének lenni és azt is, hogy milyen az, amikor a szurkolók így éltetnek egy csapatot. A figyelmünk innentől már csak a bajnokságra koncentrálódik. Két fontos meccsünk lesz ezen a héten, mindkettő hazai pályán. A saját környezetünk motiváló tényező, eddig hibátlanok vagyunk, így az a célkitűzésünk, hogy mindkét soron következő találkozónkat behúzzuk. Hétfőn az Alpok Adria Kupa döntőjében nagyon jól játszottak a fiúk. Elégedett voltam a védekezéssel és a támadásokkal is, és csak azt tudom mondani, hogy így tovább. Szerintem ezt a kupagyőzelmet nem lehet a hazai bajnoki győzelem előszobájának tekinteni, de mindenesetre egy jó alap a folytatáshoz. A Pécs nem lesz könnyű ellenfél, bizonyítani akar. Mindössze néhány ponttal kapott ki a Szolnoktól és a Falcótól is, nem véletlenül került be a legjobb öt közé az alapszakasz végén – mondta Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője.

A Pécs már harmadik alkalommal szerepel a középszakaszban. A baranyaiak eddigi két mérkőzésükön botlottak. Idegenben kikaptak a Szolnoktól (71-66), hazai pályán pedig igen szoros mérkőzést vívtak a Falcóval, de hosszabbítás után alulmaradtak (91-95).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában