Kosárlabda

2019.06.12. 20:43

A Körmend is ott van a döntőben

Nagy győzelmet aratott az Egis Körmend a Pécsi VSK-VEOLIA ellen az elődöntő ötödik mérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy a piros-feketék lesznek a Falco mellett a döntő másik résztvevői.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Nagy küzdelmet ígért az Körmend-Pécs elődöntős sorozat ötödik mérkőzése, hiszen a fináléba jutás volt a tét. A feldobást Csák Máté végezte el, aki 21. születésnapjára kapta ezt a lehetőséget. Ciricé volt a felütés, egy hibátlan triplával adta meg az alaphangot a pécsi játékos. Hammonds válasza nem sokat váratott magára. Már az első perctől nagy erővel zúgott a lelátó, de volt pár tucat drukker Baranyából is, ők is nagy hanggal buzdították kedvenceiket. Fej-fej melletti játékot hoztak az első percek, majd a negyed közepén egy jó menet után öt pontos előnyre tett szert a házigazda (11-6). Jól dobtak a csapatok, az elején a Pécs csak távolról szerzett kosarat. A Körmend is három triplánál járt már, annyi különbséggel, hogy közelebbről is jól célzott. Csorvási jól szállt be a meccsbe, de a vendégek lendülete nem maradt alább, a 8. percben egálra igazították az eredményt (18-18). Ezután jött egy jó körmendi sorozat (25-18), az hazai előny megmaradt az első kisszünetre is.

A második etapban is folytatódott a nagy küzdelem, a Körmendél Hammonds volt nagy menetben, tizenhárom pontjával a mezőny legponterősebbje volt. Palánk alatt most egyértelműen jobb volt a piros-fekete alakulat, előnye tíz pontra duzzadt (34-24). De hamar visszaküzdötte magát a meccsbe a Pécs (34-30). Most a Körmendnél is porszem került egy kis időre a gépezetbe. A rövidzárlat azonban nem tartott sokáig, a negyed derekán újra kilenc pontos előny birtokában volt a házigazda (40-31). Ferencz, nagy vezér volt, húzta magával a társakat. A 16. percre átgördül tíz ponton az MTE előnye, ehhez Price még tett egy triplát és tizenöt ponttal több volt a Körmendnek, mint ellenfelének (48-33). Hammonds továbbra is remekelt, közben a másik oldalon Taylor szinte észrevétlen bevarrt két triplát, így megint közelebb jött a PVSK.

 

Horti duplájával és Price hárompontosával folytatódott a második félidő. Hammondsot továbbra is csak dicsérni lehetett, negyedik triplájával már húsz pont fölé ugrasztotta pontjait az amerikai. TJ Price-ot is éltette a haza publikum, joggal. Húsz pontos körmendi vezetésnél kezdett megtörni a pécsi ellenállás. Szinte vágtázott a Körmend, a PVSK lendülete megakadt. A negyed végén már a magabiztos hazaiak uralták a találkozót, a Pécs számára beláthatatlan távolságba került a házigazda (83-60).

Az utolsó negyedben már kristálytisztán látszott, hogy ezt a győzelmet a Körmendtől nem lehet elvenni. Ferencz alakította ki az egy híján harminc pontos különbséget (92-63). Lajsz hárompontosával került csak igazán nagy extázisba a körmendi publikum. A Körmend az utolsó percekben gyakorlatilag kigurigázta a pécsi ötöst. Matthias Zollner lehetőséget adott a fiataloknak, Takácsnak és a két Kissnek is, így ők is megízlelhették a nagyszerű győzelem ízét. Körmend-Falco csata lesz tehát a döntőben, ami szombaton kezdődik, körmendi pályaelőnnyel.

Jegyzőkönyv

Egis Körmend–Pécsi VSK-VEOLIA 97-71 (27-21, 30-23, 26-16, 14-11)

Körmend, 1800 néző, NB I-es férfi kosárlabda-elődöntő, 5. mérkőzés, vezette: Cziffra Cs., Ádám J., Frányó P.

Körmend: THAMES 8, Bradford 2, PRICE 25/15, Ferencz 13/3, HAMMONDS 29/12. Csere: Csorvási 13, Németh Á. 4, Lajsz 3, Takács –, Kiss B. –, Kiss M. –. Vezetőedző: Matthias Zollner.

PVSK: Pongó 7/6, TAYLOR 21/6, CIRIC 12/6, Antóni 5/3, Horti 5. Csere: Budimir 8/6, Wright 5, Demeter –, Bíró 4, Olasz 4. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 11-6. 9. perc: 18-18. 13. perc: 34-24. 14. perc: 34-30. 20. perc: 57-44. 23. perc: 68-48. 30. perc: 83-60. 38. perc: 97-65.

Kipontozódott: Antóni (37.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában