Női labdarúgás

2019.01.09. 18:05

A kupamérkőzésre fókuszál a Viktória

Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata. A vasiak Horti Boglárka személyében válogatott védőt igazoltak.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Kedden késő este edzésbe állt a bajnoki táblázat negyedik helyén álló Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata. A szombathelyiek keretében két változás történt: Király Ramóna az osztrák másodosztályú Hofba igazolt, a korábban Kókán, az ősszel az osztrák Sturm Grazban futballozó, 20 esztendős válogatott belső védő Horti Boglárkát viszont szerződtette a Viktória. A 17 éves, U19-es válogatott védő Kovács Virág profi szerződést kapott, míg a 15 éves támadó középpályás, Németh Mirtill mostantól a felnőttekkel együtt készül. Heike Manhart később csatlakozik társaihoz.

– Hathetes felkészülést terveztünk, ám mert hétvégén pályára lépünk a székesfehérvári teremtornán, korábban kezdtük a munkát – mondta Simon Attila, a Viktória FC vezetőedzője. – Mivel a játékosok szabadságuk alatt egyéni edzésprogram alapján készültek, jó állapotban érkeztek vissza az első edzésre. A héten a Bolyai-iskola tornatermében tréningezünk, s mivel 11 játékosunkat meghívták a különböző korosztályos válogatottakba, a jövő héten ismét egyénileg, edzésterv alapján készülnek labdarúgóink. Majd január 21-től folytatjuk a közös munkát, válogatottjaink pedig másnap csatlakoznak.

 

A bajnokság a legfontosabb, de mert február 24-én Diósgyőrben a Magyar Kupa elődöntőjében lépünk pályára, most erre hegyezzük ki a felkészülést. A Bolyai-iskola mellett a Király Sportlétesítményben tartjuk az edzéseinket. Ami az új igazolást, Horti Boglárkát illeti, eljutottunk oda, hogy válogatott labdarúgó számára is vonzó lehet a Viktória – ez mindenképpen jó jel. Bogi érkeztével a belső védő poszton javultak a variációs lehetőségeink. A felkészülés alatt környező országokbeli együttesek ellen vívunk edzőmérkőzéseket. Így nem kell sokat utaznunk, másrészt komoly csapatok ellen tesztelhetjük, hol tartunk.

A Haladás-Viktória szombaton és vasárnap az NB I-es csapatok számára kiírt téli, kétnapos, nyolccsapatos székesfehérvári teremtornán vesz részt. A vasi csapat az A csoportba, az MTK, a Szent Mihály és a Magyar Labdarúgó Egylet (MLE) társaságába került. A Szent Mihály ellen szombaton 14.45-kor, az MTK ellen 16.45-kor, az MLE ellen 18.15-kor játszanak Siklérék. A két csoport első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok, negyedikek az 5–8. helyért játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában