Sport

2013.01.17. 18:20

A legjobb kapusok: Király Gábor a 88. az IFFHS rangsorában

Bonn - A labdarúgás statisztikáival és történelmével foglalkozó szervezet, az IFFHS legfrissebb kimutatása szerint az olasz Gianluigi Buffon a legutóbbi 25 év legjobb kapusa. Király Gábor a 88.

Tóth Gábor

A szervezet 1987-től választja meg az év kapusát, és állít fel rangsort a hálóőrök között az adott esztendőben elért eredményeik alapján. Minden évből az első húsz helyezett kapott pontot, az első 20-at, a második 19-et, és így tovább. Ezek összesítése után Buffon 226 ponttal lett az első, a „dobogóra” Iker Casillas (spanyol) és Edwin van der Sar fért (holland) még fel. A legjobb magyar kapus, Király Gábor a 88. helyen végzett, olyan nevekkel holtversenyben, mint Luca Marchegiani, Sztanyiszlav Csercseszov vagy éppen Magnus Hedman.

A top tízben a további sorrend: 4. Peter Schmeichel (Dánia), 5. Oliver Kahn (Németország) 162, 6. Petr Cech (Csehország), 7. José Luis Félix Chilavert (Paraguay), 8. Walter Zenga (Olaszország), Andoni Zubizarreta (Spanyolország), 10. Claudio André Mergen Taffarel (Brazília).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!