szép eredmény

2018.10.18. 20:19

A legjobb magyar helyezést érte el Kívés Bengedúz az amerikai spartan race világbajnokságon

Szép eredménnyel rukkolt elő az USA-ban rendezett spartan race világbajnokságon a Szombathelyi Egyetemi SE sportolója, Kívés Bendegúz.

Tóth Gábor

Kívés Bendegúz joggal elégedett, nagyszerű eredményt ért el az amerikai erőpróbán Fotó: SZoESE

Évek óta a kedvelt észak-amerikai síterep, Lake Tahoe ad otthont az extrém terepfutás, a spartan race legnagyobb eseményének, a világbajnokságnak. A Sziklás hegység kiváló terep, az épített mesterséges akadályok és a változatos domborzat együtt állítják komoly kihívások elé a versenyzőket. Idén is hűvös, szeles idő fogadta a résztvevőket, a hőmérséklet éjszaka közelített a fagyponthoz. Napközben sütött a nap, de az erejét a szél miatt nem lehetett érezni. Kívés Bendegúz egyedüli magyar férfi ként kvalifi kálta magát az egyéni elit verseny mezőnyébe. Emellett másnap Mészáros Lászlóval és Kovács Györggyel Magyarországot képviselve rajthoz álltak a csapat világbajnokságon is.

Kívés Bendegúz joggal elégedett, nagyszerű eredményt ért el az
amerikai erőpróbán Fotó: SZoESE

– Egyéniben a 44. helyen végeztem, ami pályafutásom legjobb vb-eredménye – tudtuk meg Kívés Bendegúztól.

– A 22 km-es, 1400 méter szintkülönbséget magába foglaló távot 2 óra 48 perces idővel tejesítettem. Szinte valamennyi általam eddig ismert akadályt megépítették a pályán, ezeket egy kivételével hibátlanul tudtam teljesíteni. A mindenki számára örök mumust a dárdadobást hibáztam el. Bár sokat erősödtem, a korábbinál több vagyok néhány kilóval, ismét a sok cipeléses feladat volt a legnehezebb – és nagyon kellemetlen volt a hideg vízben úszni. Utólag kiderült, hogy a 44. helyem a vb-ken elért eddigi legjobb magyar férfi eredmény – idén 200 körüli létszámot számlált az elit mezőny. Két éve 200., tavaly pedig 100. voltam, igaz korábban mindig volt valami hátráltató tényező. Most az aktuális felkészültségemnek megfelelő eredményt értem el. Másnap csapatban is versenyeztünk, egymást segítve a 14. helyet szereztük meg a 228 gárdát számláló mezőnyben. Összességében elégedetten tértem haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában