Sport

2016.02.04. 19:17

A legjobb sportiskolásokat jutalmazták

Szombathely - A Szombathelyi Sportiskola csütörtökön este azokat a sportolóit köszöntötte, jutalmazta, akik a 2015-ös esztendőben a legeredményesebbek, legszorgalmasabbak voltak.

Horváth Erika

Az 1999-ben alakult Szombathelyi Sportiskola 17. jutalmazási ünnepségén a 2015-ös évet értékelték. A közel 500 - hét sportág kilenc szakosztályában edződő, versenyző - sportiskolásból 67-et hívtak meg. Azokat, akik az egyéni sportágakban korosztályos országos bajnokságokon érmet, labdajátékokban 1-8. helyet szereztek, illetve még azokat is, akik a vezetőedzőik megítélése szerint sportágukban a legszorgalmasabbak.

A ünnepséget Koczka Tibor sportért is felelős alpolgármester köszöntő szavai vezették be. Elismerve, hogy a sportiskolás diákok az átlagosnál több terhet vállalnak a mindennapokban, arra biztatta őket, hogy ahogy a versenypályán, úgy az iskolapadban is törekedjenek a helytállásra. Rácz Gábor, a sportiskola szakmai igazgatója az alpolgármesterhez hasonlóan hangsúlyozta, hogy a sportolók kiváló eredményeiért nagy köszönet jár a gyerekek edzőinek és szüleinek is.

A négy legjobb (balról): Székely Dóra, Dévai Boglárka, Varga Donát és Németh Zsanett. Fotó: Unger Tamás

Az elmúlt év mérlege számokban: a Szombathelyi Sportiskola 24 korosztályos, illetve felnőtt válogatottal rendelkezik. Az egyéni sportágakban az országos bajnokságokon 29 arany-, 15 ezüst- és 13 bronzérmet szereztek 2015-ben a sportolói. A csapatsportágakban kosárlabdában egy negyedik (U16) és egy hatodik (U18), röplabdában két hetedik hely (mini, serdülő) volt a legjobb eredmény. Rácz Gábor négy fiatal nemzetközi eredményét külön is kiemelte. Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) Székely Dóra a lány tornászcsapattal tizedik helyezést szerzett. Szintén az EYOF-on szerepelt sikeresen két atléta, kalapácsvető. Németh Zsanett az egy évvel idősebbek között kilencedik tudott lenni, a legnagyobb bravúr azonban Varga Donát nevéhez fűződik, akinek nagyon meg kellett harcolnia a válogatottságért, és messzemenően élt a lehetőséggel; hatalmas egyéni csúccsal a negyedik helyre dobta fel magát. A tornász Dévai Boglárka a felnőtt világbajnokságon állt helyt, ugráson a 14. helyet szerezte meg.

Miközben az asztalitenisz, atlétika - dobó, illetve sprint-ugró szakág -, kosárlabda - fiú, lány -, korcsolya, röplabda, sakk, tenisz és női tornaszakosztály legjobbjai átvették a jól megérdemelt jutalmukat, a műsorvezető - sportiskolai röplabdaedző - Ruppl Edit megismertette a hallgatósággal az egyes szakosztályok elmúlt évi munkáját és a kitüntetett fiatalok eredménylistáját. A legnagyobb sikert ezúttal is Németh László, a dobók mesterének jellemzései aratták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!