Sport

2015.03.12. 13:25

A legügyesebb vasi kollégistákat keresték

Szombathely - A Legügyesebb kollégium és kollégista válogatóversenyén eldőlt, hogy kik képviselhetik Vas megyét az országos döntőben.

Horváth Erika

Már 15. alkalommal adott otthont a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola Kollégiuma a „Legügyesebb kollégium és kollégista" megyei válogató versenyének. Tíz kollégium képviseletében hat kategóriában hirdettek győztest, ők alkotják majd azt a hatfős csapatot, amely a március végi, kiskunfélegyházi országos döntőben Vas megyét képviseli. (Nagyon bevált a megyei válogató rendszere, 2000 óta egyéniben és csapatban is a vasiak szerezték a legtöbb győzelmet az országos döntőben.)

A megyei válogató győztesei, ők indulhatnak majd az országos döntőben. Balról: Harsány Patrícia, Tar Sándor, Varga Eszter, Bujtor Kevin, Varga Nikolett. A képről Jakab Enikő hiányzik. Fotó: Herman kollégium

A kézműves kategóriában, anyagozásban Harsány Patrícia (Horváth Boldizsár Szakközépiskola Szilágyi Kollégiuma) bizonyult a legügyesebbnek, meseírásban Jakab Enikő (Kereskedelmi SZKI Kollégium) szerezte meg az első helyet. Sportban ügyességi feladatok (többek között akadálypálya, labdás gyakorlatok, ugrókötelezés, stb.) vártak a fiatalokra. Itt négy győztest hirdettek 17 év alatti és feletti fiú és lány kategóriában. Korosztályukban a fiúknál Tar Sándor és Bujtor Kevin (mindkettő Hollán kollégium, felkészítőjük Szakály Ferenc) volt a legügyesebb, a lányoknál Varga Nikolett és Varga Eszter (HBSZ Szilágyi, felkészítő: Szabó Magdolna) nyert. Az összetett versenyt – és ezzel a vándorserleget – a HBSZ Szilágyi nyerte megelőzve a Herman és a Kereskedelmi kollégiumát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!