Sport

2009.11.20. 12:10

A Manchester City-t fogadja a Liverpool - külföldi bajnokságok előzetese

A Hannover együttese volt kapusára, Robert Enkére emlékezik. Komoly veszélybe kerülhet Louis van Gaal állása. Nehéz feladat vár a Manchester City ellen a Liverpoolra. A Juventusnak mindenképpen nyernie kell a hétvégén, hogy megelőzze az Internazionalét. Christiano Ronaldo nélkül lép pályára a Madrid.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Labdarúgás-Németország 

Uli Hoeness, a Bayern klubmenedzsere a Bild című napilapnak a héten úgy nyilatkozott, hogy az edzőkérdés eldöntésével mindenképpen megvárják az őszi szezon végét, azonban azt nem tagadta, hogy vannak bizonyos ellentétek a futballisták és van Gaal között.
"Nehéz lenne azt mondanom, hogy rendben mennek a dolgok, amikor a csapat a nyolcadik helyen áll" - tette hozzá Hoeness.
A Leverkusen trénere - az előző idény végén megbízott edzőként a Bayernnél dolgozott - Jupp Heynckes azonban biztosítva érezheti magát a gyógyszergyári kispadon, a gárda ugyanis eddig 12 összecsapásból hetet megnyert, ötöt pedig döntetlennel zárt. A Bayer vasárnap is megőrizheti veretlenségét Münchenben.

Szombaton minden bizonnyal a Hannover gelsenkircheni szereplése kapja majd a legnagyobb figyelmet, a vendégek ugyanis már korábban bejelentették, hogy a múlt héten elhunyt válogatott kapus, Robert Enke emlékére különleges mezben lépnek pályára. 

A magyar érdekeltségű csapatok közül a sérült Hajnal Tamást nélkülöző Dortmund a Lőw Zsoltot is foglalkoztató Mainz alakulatát fogadja, míg a szintén sérült Dárdai Pál nélkül felálló, utolsó helyezett Hertha BSC Stuttgartba látogat. A második helyen álló, az U20-as világbajnokságon bronzérmes Futács Márkót a soraiban tudó Werder Bremen papíron könnyű feladat előtt áll, a feljutott, jelenleg 12. Freiburg otthonában gyűjtheti be a három pontot. 

 A 13. forduló programja:

Szombat:

VfL Wolfsburg-1. FC Nürnberg, 15:30

VfB Stuttgart-Hertha BSC, 15:30

FC Schalke 04-Hannover 96, 15:30

1. FC Köln-1899 Hoffenheim, 15:30

Eintracht Frankfurt-Borussia Mönchengladbach, 15:30

SC Freiburg-Werder Bremen, 15:30


Borussia Dortmund-FSV Mainz, 18:30

Vasárnap:

Bayern München-Bayer Leverkusen, 15:30
Hamburger SV-VfL Bochum, 17:30

Labdarúgás-Anglia

Nehéz feladat vár a Premier League hétvégi fordulójában a kedden a Debrecen Bajnokok Ligája-ellenfeleként Budapestre látogató Liverpoolra, amely a Manchester Cityt látja vendégül.
Eddig mindkét gárda alulmúlta a tulajdonosok és a szurkolók várakozásait: a hazaiak 12 meccsükből ötöt elvesztettek, s csupán a hetedik helyen szerénykednek, míg a vendégek sorozatban elért öt döntetlennel csak egy ponttal és egy hellyel előzik meg őket. A szombati meccs tehát mindkét fél számára nagyon fontos, mert egy esetleges vereséggel már igencsak leszakadnának az élcsoporttól.
Az éllovas Chelsea az újonc Wolverhamptont, a címvédő, harmadik helyen álló Manchester United pedig az Evertont fogadja a hétvégén, míg a második Arsenal Fülöp Márton csapatához, a Sunderlandhez látogat. A Gera Zoltánt foglalkoztató Fulham a Birmingham City otthonában lép pályára, Halmosi Péter Hull Cityje pedig a West Hamet látja vendégül.

A 13. forduló programja:

szombat:

FC Liverpool-Manchester City, 13:45

Birmingham City-Fulham, 16:00

Burnley-Aston Villa, 16:00

Chelsea-Wolverhampton Wanderers, 16:00

Hull City-West Ham United, 16:00

Sunderland-Arsenal, 16:00

Manchester United-Everton, 18:30

vasárnap:

Bolton Wanderers-Blackburn Rovers, 14:30

Tottenham Hotspur-Wigan Athletic, 16:00

Stoke City-Portsmouth, 17:00

Olaszország: juventus-Udinese, Bologna-Inter

OLDALTÖRÉS: Olasz bajnokság

 

 

 

A papírforma a házigazda torinóiak sikerét ígéri, ráadásul a vendégek sérülések és eltiltások miatt szinte az egész alap támadósorukat nélkülözni kénytelenek. 
Tudjuk, hogy több kulcsjátékosuk hiányozni fog, de ez nem jelenti azt, hogy veszélytelenek lennének - fogalmazott némi óvatossággal Gianluigi Buffon, a Juve világbajnok kapusa. - Ez a mérkőzés nagyon fontos a számunkra, így mindenképpen megpróbáljuk megnyerni.
Az öt pont előnnyel listavezető, címvédő Inter az alsóházi Bologna vendége lesz szombaton, míg a harmadik AC Milan a remek formában lévő Cagliarit látja vendégül. A negyedik helyen álló Fiorentinához a Parma látogat, Koman Vladimir csapata. A jó teljesítményével sokakat meglepő, újonc Bari pedig az idény eddigi részében jobbára csak szenvedő AS Roma otthonában lép pályára.

A 13. forduló programja:

szombat:

Bologna-Internazionale, 18:00

Fiorentina-Parma, 20:45

vasárnap:

Livorno-Genoa, 15:00

AC Milan-Cagliari, 15:00

Napoli-SS Lazio, 15:00

Palermo-Catania, 15:00

AS Roma-Bari, 15:00

Sampdoria-Chievo, 15:00

Siena-Atalanta, 15:00

Juventus-Udinese, 20:45

 

Esélyesként lép pályára a Real Madrid és a BarcelonaA második Real Madrid orvosi stábja az edzést már engedélyezte Ronaldónak, a portugál sztár azonban minden bizonnyal a kispadot koptatja majd a szombati, Racing Santander elleni hazai találkozón. Manuel Pellegrini chilei vezetőedző ráadásul tartalékolni szeretne a szerdai, FC Zürich elleni Bajnokok Ligája-összecsapás előtt, és a nagy rangadó, a Barcelona elleni El Clasico is a jövő héten következik. A Santandernél a kispadra visszatérő korábbi tréner, Miguel Angel Portugal bizonyíthat, miután a klub a héten menesztette a sorozatban hét vereséget produkáló Juan Carlos Mandiát.

 

 A címvédő FC Barcelona a két hete combizom-sérülést szenvedett Ibrahimovic nélkül, Bilbaóban kezdi meg azt a sorozatot, amelyben hét mérkőzést játszik majd három hét alatt, mielőtt elutazna az Egyesült Arab Emírségekben sorra kerülő klubvilágbajnokságra. A szombati összecsapáson természetesen a katalán sztárcsapat az esélyes a győzelemre, különösen azért, mert a két gárda utóbbi öt találkozóját a barcelonaiak nyerték.
Az első két helyezettet követni igyekvő Sevilla és Valencia csak győzelemmel maradhat a két nagy nyomában, ehhez előbbinek Tenerifén, utóbbinak pedig a Vadócz Krisztiánt is foglalkoztató Osasuna vendégeként kell három ponttal gazdagodnia. 
A La Corunában vendégeskedő Atlético Madrid vezetőedzője, Quique Sanchez Flores valószínűleg nem lesz jelen az összecsapáson, a tréner ugyanis még nem épült fel az új influenzavírus okozta betegségéből.    

11. forduló programja:

szombat:

Tenerife-Sevilla, 18:00

Deportivo La Coruna-Atlético Madrid, 18:00

Real Madrid-Racing Santander, 20:00

Athletic Bilbao-FC Barcelona, 22:00

vasárnap:

Villarreal-Valladolid, 17:00

Xerez-Sporting Gijón, 17:00

Espanyol-Getafe, 17:00

Mallorca-Almería, 17:00

Málaga-Real Zaragoza, 19:00

Osasuna-Valencia, 21:00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!