Sport

2017.03.13. 20:35

A nyolcadik helyre csúszott a Haladás sakkcsapata

Szombathely - Jobban is sikerülhetett volna a Haladás VSE-Infraplan NB I-es sakkcsapatának a Diósgyőri VTK elleni bajnokija.

Horváth Erika

Haladás VSE-Infraplan- Diósgyőri VTK 4,5-7,5. - Szombathely, NB I-es sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

Az amúgy sem rózsás helyzetben lévő Haladás az újonc DVTK-t fogadta, amelyet a feljutása után nagyon megerősítettek, a miskolciak nem véletlenül állnak a táblázat második helyén. A 12-ből hat táblán lényegesen nagyobb értékszámmal bírtak a vendégek, de a többin csak minimális volt az Élő-különbség a riválisok között, így a szombathelyiek bízhattak a jó eredményben. Két játékosuk tudott nyerni a 7-es táblán: Petényi Tamás tartva jó formáját megszerezte a papírforma-győzelmet, illetve a 11-esen Szukics Ádám sötéttel magabiztosan győzte le nála magasabb értékszámú ellenfelét.

Szukics Ádám nagyobb értékszámú riválist tudott legyőzni Fotó: Unger Tamás

Az első táblán viszont Zbynek Hracek elszenvedte első vereségét a Haladás színeiben - az ukrán klasszissal, Arescsenkóval szemben. Ruck Róbertnek (3.) két év után került 0 pont a neve mellé, sötéttel nem tudta tartani az állását Héra Imre ellen. De így is sokáig szoros volt a mérkőzés, öt parti zárult döntetlennel - ebből Petrik Tomásé és Kiss Attiláé volt kijátszott, a többit a középjátékban fejezték be. Viszont a négy maratoni csatából hármat elvesztettek a szombathelyiek - Polák Tomás, Csonka Attila és Lakos Nikoletta -, így a vártnál rosszabbul fejeződött be a Haladás számára a találkozó. Győzött: Petényi, Szukics. Remizett: Jankovic, Németh M., Petrik, dr. Kovács G., Kiss A.

A Haladás 38 pontjával a nyolcadik, de csak 2 pont választja el a negyedik Dunaharasztitól. Az utolsó két fordulót két egymást követő napon - április 8-án és 9-én -, egy helyszínen, Budapesten rendezik. A HVSE az éllovas Nagykanizsával (60 pont) és a jelenleg hetedik Makó (38,5) együttesével találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!