Sport

2016.10.18. 14:30

A Paksot látja vendégül a Falco

Szombathely- Az első fordulóból elhalasztott mérkőzést pótol szerdán 18.30-as kezdéssel a Falco KC Szombathely NB I-es kosárcsapata: a Paks a vendég.

Tóth Gábor

Erőltetett mentben van a Falco, KC szerda, szombat, szerda ritmusban játszik a csapat. A Paks ugyancsak két bajnokit tudhat maga mögött - de legutóbb múlt szerdán lépett pályára. Az ASE kikapott Sopronban (77-80), majd nyert otthon a MAFC ellen (94-86). Utóbbi mérkőzésen megsérült, bokaszalag-szakadást szenvedett a paksiak légiós centere, Ryan Watkins. A felek a felkészülési időszakban, a Horváth Zoltán Emléktornán találkoztak egymással, akkor nagyon simán nyert a Falco (97-62). Érdekesség, hogy a Paks Will Tamás és Bagó Martin személyében két volt szombathelyi játékost is felvonultat.

- Sajnos a teremproblémáink miatt zsúfoltra sikeredett a nyitány, sorozatban játsszuk a mérkőzéseinket. Rögtön az elején ez nem éppen a legszerencsésebb, de igyekszünk úgy felkészíteni a csapatot, hogy bírja a terhelést - jelezte Szrecsko Szekulovics, a Falco KC Szombathely mestere. - A Paks veszélyes csapat, jó támadóemberekkel rendelkezik, és több olyan kosarasa is akad, aki remekül dobja a triplákat. Vagyis a hangsúly ismét a védekezésünkön lesz. A támadójátékunk alakul, védekezésben azonban még több hibát vétünk. És persze annál az első félidőnél, amit legutóbb a Vasas ellen produkáltunk, minden tekintetben jobban kell játszanunk. A szombathelyi felkészülési meccsen simán vertük a Paksot, de abból az eredményből nem indulhatunk ki, most már egy jobb formában lévő, összeszokottabb ellenfél vár ránk. Ettől függetlenül számunkra hazai pályán csak a győzelem az elfogadható eredmény. Nehéz mérkőzés vár ránk, de bizakodó vagyok. Annak ellenére is, hogy Ray Turner ágyékhúzódással bajlódik. Emiatt már a Vasas ellen is kevés időt tölthetett a pályán. Centerünknek fontos szerepe van a játékunkban, így a hiánya bizony érzékeny veszteség. Ott lesz a keretben, aztán majd meglátjuk, hogy mennyit bír - kockáztatni nem akarunk. Rajta kívül még Hódi Patrik küzd kézsérüléssel. Természetesen ismét számítunk a szurkolóink támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!