Jó úton jár a Haladás

2020.02.20. 20:46

A peches kupabúcsú ellenére optimisták a zöld-fehérek

Emlékezetes meccset vívott a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján az NB II-es Haladás az NB I-es Budapest Honvéd ellen. A vasiak végül búcsúztak a sorozattól, de a játék képe alapján akár tovább is juthattak volna.

Pum András

Tóth Barna bombagólt lőtt a Honvédnak Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

A Haladás nyert, a Honvéd örülhetett. A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első meccsén ugyanis az Illovszky Stadionban a kispestiek győztek 1-0-ra, a szerda esti visszavágón hosszabbítás után hiába tüntette el az osztálykülönbséget és nyert 2-1-re a vasi csapat, idegenben lőtt góllal – és szerencsével – Giuseppe Sannino alakulata jutott a nyolc közé. Ennek ellenére a végig lelkes Hali-tábor óriási ünneplésben részesítette kedvenceit.

– Borzasztóan bosszant, hogy nem sikerült továbbjutnunk, de a játékosokat még jobban zavarja – mondta a Haladás trénere, Mátyus János. – Ám eltelik pár nap, hét – esetleg hónap… – amikor erre a meccsre úgy fogunk visszaemlékezni, ez volt az a nap, amikor a csapat és az edzői stáb egymásra talált. Maximálisan bíztam a játékosaimban, érzem, már ők is bíznak bennem. Hatalmas szenvedéllyel, harcossággal futballoztak, büszkén viselve a Haladás-mezt. A kiesés fájó, de a meccs nagyon szép emlék.

Tóth Barna bombagólt lőtt a Honvédnak Fotó: Unger Tamás

– Habár számunkra nem a kupa a legfontosabb, sportemberek vagyunk, így ezt a sorozatot sem vettük félvállról – mondta a vezető gólt szerző Jancsó András. – Minden téren felülmúltuk a Honvédot, megérdemeltük volna a továbbjutást. Mivel vasárnap bajnokit játszunk, úgy beszéltük meg a vezetőedzővel, hogy az első félidőben leszek a pályán. Amolyan hamis kilencest játszottam, az előretolt csatár mögött futballoztam. A gólom előtt Tóth Dávid jól ívelt felém, Kamber elszámította magát, beálltam elé, és mivel kicsit húzott hátulról, elestem, de becsúszó mozdulattal sikerült elpöckölnöm a labdát Tujvel lábai között. A búcsú miatt kicsit keserű a szánk íze, ám erre a teljesítményre lehet építeni.

– Betegség után tértem vissza, kellett egy kis idő, mire felvettem ritmust – mondta a második találatot jegyző Tóth Barna. – De nagyon egyben volt a csapat, így könnyebb dolgom volt. Ültek azok a taktikai elemek, amelyeket begyakoroltunk, partiban voltunk a Honvéddal. A gólom? Előtte volt egy lövésem, amelyből bedobás lett… Ám nem adtam fel, a társak is biztattak. Hosszan vezettem a labdát, és mivel a védők nem léptek ki, kerestem a helyet, hol tudom ellőni. Ami a saját teljesítményemet illeti, egy csatárt a gólok minősítik, ilyen szempontból elégedett lehettem. A meccs megmutatta a csapat erejét, azt, hol lenne a reális helyünk a bajnokságban – jóval előbbre. Sokat kell dolgoznunk, de jó úton járunk.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének további eredményei: Puskás Akadémia–Békéscsaba 3-0 (továbbjutott: Puskás Akadémia 6-0-s összesítéssel), Paks–Pécs 1-0 (Tj: Paks 3-1), ZTE–Lipót 5-1 (Tj: ZTE 6-4), Kaposvár–Mezőkövesd 1-3 (Tj: Mezőkövesd 5-2), Dunaújváros–MTK 0-2 (Tj: MTK 5-0), Mol Fehérvár–Újpest 1-0 (Tj: Fehérvár 1-0), III. ker. TVE–Dorog 0-2 (Tj: 6-1).

A negyeddöntő párosítása: ZTE–Mol Fehérvár, Puskás Akadémia–Mezőkövesd, Paks–Honvéd, Dorog–MTK.

Az első találkozókat március 4-én, a visszavágókat 11-én játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában