Nehéz ügy lesz

2018.10.11. 21:49

A PVSK-nál vendégeskedik a Körmend

Az Egis Körmend kosárcsapata Pécsre látogat a hazai bajnokság harmadik fordulójában, a mérkőzés ma 18 órakor kezdődik a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Tóth Judit

Csorvási Milán megküzdhet a palánk alatt az excsapattárssal, Horti Bálinttal

Fotó: Unger Tamás

Antonis Constantinides tanítványai felemás mérleggel vágnak neki a bajnoki alapszakasz harmadik fordulójának. A piros-feketék az első forduló­ban meglepetésre kikaptak Debrecenben (82-78), a második meccsen azonban sikerült javítaniuk. Ferenczék hazai pályán meggyőző fölénnyel hozták az Alba Fehérvár elleni találkozót (83-65). A Pécsi VSK-Veolia együttese viszont eddig százszázalékos, Csirke Ferenc csapata az első fordulóban Székesfehérváron fektette két vállra az Albát. Második meccsén pedig hazai környezetben nyert a Sopron ellen. Az első mérkőzés viszonylag sima volt (88-71), Sabáli Balázs együttesével viszont már szorosabb meccset vívtak a baranyaiak (83-75).

– Kétségtelen tény, hogy kiválóan kezdtük a szezont, két forduló után két győzelemmel a tabella második helyén állunk. Örök érvényű igazság azonban, hogy a tegnap sikeréből nem lehet megélni, így két győzelem ide vagy oda, pénteken este nekifeszülünk a Körmendnek. Jól tudjuk, hogy ellenfelünk nem fogja olcsón adni a bőrét, úgy vélem, bitang kemény meccs vár ránk – mondta a pécsiek trénere.

Csorvási Milán megküzdhet a palánk alatt az excsapattárssal, Horti Bálinttal
Fotó: Unger Tamás

Antonis Constantinides eltiltása után előreláthatólag már ott lesz a kispadon a Pécs elleni találkozón.

– A játékosok közül mindenki tudja, hogy nem lesz könnyű bevenni a pécsieket, főként úgy, hogy a hazai pálya nekik kedvez. Remélem, hogy csapatom azt az arcát mutatja, amit az Alba Fehérvár ellen. Összeszedett játékra lesz szükségünk, komolyan kell koncentrálnunk a védekezésre és hatékonyan kell támadnunk. Ez a meccs nehéz ügy lesz, nem szabad elhamarkodottan cselekednünk a pályán, de én bízom a játékosaimban. Egy idegenbeli győzelem nagy lökést adhat a továbbiakra – összegzett a körmendi vezetőedző.

A mérkőzés érdekessége, hogy mindkét együttes rotá­ció­ja világbajnoki bronzérmessel bővült a napokban. Hazatért ugyanis Kínából a pécsiek játékosa, Demeter Attila és a vasiak fiatal tehetsége, Márton Ádám is, akik 3x3-ban, U23-as korosztályban állhattak fel a dobogó harmadik fokára a kínai világversenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában