teke

2018.09.10. 21:23

A Répcelak idegenben játszott és győzött

Még mindig nagy a káosz a férfi teke Szuperligában. A három Vas megyei csapat közül a 2. fordulóban csak a Répcelak játszott az országos szövetség sorsolása szerint.

Horváth Erika

Zapletán Zsombor új pályacsúcsot ért el Kazincbarcikán

Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Korábban is hírt adtunk róla, hogy a férfi szuperligás csapatok körében olyan nagy ellenállást váltott ki az országos szövetség (MATESZ) új, két hatos csoportra módosított versenykiírása, hogy a 12-ből nyolc együttes – ezt szabálytalannak tartva – nem kívánt eszerint játszani, hanem a régi, oda-visszavágós körmérkőzéses modellt akarta, akarja visszaállítani. Az első forduló fennakadásmentesen zajlott le, hiszen ugyanaz volt mindkét változatban a párosítás. Az elmúlt hétvégi másodikban azonban – a várakozásnak megfelelően – elég nagy káosz alakult ki. A szövetség által hivatalosnak tartott sorsolás szerinti hat mérkőzésből csupán kettőt játszottak le. Az egyiket a Répcelaki SE-tekeshop.hu az újonc Kazincbarcika otthonában. Kiss Zsolttól, a hatszoros bronzérmes répcelakiak szakvezetőjétől megtudtuk, hogy a mindaddig az ellenállók táborába tartozó újonc kazincbarcikaiaktól pénteken este kapták az értesítést, hogy mégis fogadják őket. De a répcelakiak akkor is elutaztak volna, ha nem, hiszen semmilyen retorziónak nem akarják kitenni a nemzetközi porondra is kijutott csapatukat. A vasiak a papírformának megfelelően győztek.

Kazincbarcikai VTSE–Répcelaki SE-tekeshop.hu 1:7 (3309-3577). – Kazincbarcika, férfi teke Szuperliga-mérkőzés.

Kazincbarcika: Orosz 566, Ivanyik R. 507, Búzás 505, Kramcsák 599, Csinyi 554, Ander 578.

Répcelak: Zapletán 656, Horváth Z. 598, Molnár P. 555, Móricz 545, Kakuk 622, Vörös 601. Edző: Kiss Zsolt.

Már az első sorban hétmérföldes léptekkel húzott el a Répcelak, Zapletán Zsombor 656 fával új egyéni pályacsúcsot ért el, Horváth Zoltán is csak kettővel maradt el a 600-tól – 2:0-ra és 181 fával vezettek a vendégek. A második sorban a gyengébb formát mutató Molnár Pál 555-tel pontot szerzett, Móricz Zoltánnak (545) ez nem sikerült. A záró körben Kakuk Levente 622 és Vörös Milán 601 fájával egyértelműsítette fölényét a répcelaki együttes, amely 3577 összfájával a csapat pályacsúcsot is megjavította. Ifjúsági: 0:4 (992-1053). Dobrosi 497, Ivanyik D. 495, illetve Gombos 513, Kuslics 540.

Zapletán Zsombor új pályacsúcsot ért el Kazincbarcikán
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

A másik két Vas megyei csapat nem játszotta le a szövetség által meghatározott 2. fordulóbeli mérkőzését. A Balogunyom TK nem utazott el Szegedre. Helyette Ózdon játszott a tiltakozó csapatok által jóváhagyott 12 csapatos sorsolás szerint. Az újonc Thermalpark-Szentgotthárdi VSE viszont nem jelent meg az FTC otthonában, de a B verzió szerinti szegedi helyszínen sem – autóbuszának meghibásodása miatt.

Most a Magyar Bowling és Teke Szövetségen a sor, hogy érvényesítse a szabályai szerinti szankciókat. Igazán érdekes az e hétvégi 3. forduló lesz, hiszen míg egy ki nem állás esetén pénzbüntetés, kettő esetén már kizárás és két osztállyal lejjebb sorolás lehet a büntetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában