Kosárlabda

2018.11.17. 20:33

A Szeged is kapitulált Körmenden

Kisebb megingásokat leszámítva magabiztosabban játszott és folytatta a jó hazai sorozatot az Egis Körmend, a piros-feketék kilenc ponttal nyertek a Szedeák ellen.

Tóth Judit

Fotó: Unger Tamás

Egis Körmend – Naturtex-SZTE-Szedeák 93–84 (21–17, 25–27, 27–17, 20–23)

Körmend, 1900 néző, NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés 8. forduló, Vezette: Benczur T. Balog Gy., dr. Mészáros B.

KÖRMEND: McNeail 6, Price 11/3, Oroszi-, HAMMONDS 18, DELAS 12

Csere: BRADFORD 18/6, Ferencz 11/6, Csorvási 10, Lajsz 4, Bán 3/3, Márton-

Vezetőedző: Antonis Constantinides

SZEGED: BOLTICS 6, WIRTH 18/12, DAVIS 23/15, Green-, Sulovics 10/3

Csere: Kerpel-Fronius 4, Vágvölgyi 6/6, Révész 10, Mayer-, Szatmári 4, Bonifert-, Goldring 3/3

Vezetőedző: Andlejko Mandic

Kipontozódott: Boltics (33. p)

Az eredmény alakulása. 4. perc: 8-12. 7. perc: 14-12. 14. perc: 26-25. 18. perc 40-40. 23. perc: 58-49. 27. perc: 65-57. 32. perc: 82-66. 38. perc: 93-80.

Az első másodperctől látszott, hogy a szegediek igencsak felszívták magukat a találkozóra, ők is kezdték jobban a mérkőzést. Az első kosár Delasé volt ugyan, de aztán komoly elánnal állt bele a meccsbe a Szedeák. Wirth gyorsan hintett két triplát, így a 3. percre hat ponttal vezettek a vendégek (4-10). Rázott egyet magán a Körmend, Hammonds vezényletével zárkóztak közelebb, majd a 6. percben Price kosarával egyenlített a hazai csapat (12-12). A magabiztos kezdés után most porszem került a gépezetbe a Szegednél, míg a Körmend nyolc pontot dobott, Andjelko Mandic együttese egyet sem. A negyed utolsó percében Davis törte meg a kosárcsendet a vendégeknél egy triplával, de továbbra is a vasiaknál volt az előny (21-17).

 

A második etap elején Ferencz szerzett kosarat két szegedi gyűrűjében. Ezután megélénkült a vendégek játéka olyannyira, hogy a 13. percben Sulovics hárompontosával és ráadás büntetőjével két pontra zárkóztak (25-23), majd még egy pontot faragtak a hátrányból a szegediek. A legjobbkor jött Ferencz triplája, majd Bradford volt szemfüles, labdát csent majd zsákolással fejezte be az akciót az amerikai. De jött Wirth és a harmadik hárompontosát sem hibázta el. A 17. percben egypontos hazai vezetésnél aktuális lett Constantinides edző időkérése, de ez mintha a szegediekre hatott volna kedvezőbben. Megtáltosodtak, főként Davis, aki sokat tett azért, hogy a Szeged egyenlítsen és átvegye a vezetést. A nagyszünete Hammonds állította be az eredményt, aki briliáns zsákolással billentett az Egis Körmend javára (46-44).

Az öltözőből Ferenczék jöttek ki magabiztosabban, Price adott kezdőhangot, majd pontszerzésben követte Hammonds, Bradford és Delas is. Jól láthatóan felpörgött a Körmend, kezdték élvezni a játékot a Constantinies-fiúk, a 23. percre tíz pont fölé reptették előnyüket (60-49). Akadozott a Szeged, mígnem Davis be nem vert két hárompontost, de túl közel így sem engedte magához ellenfelét a piros-fekete együttes. Bán és Lajsz is pontokkal köszönt be, így tudta növelni előnyét a házigazda (70-57).

Az utolsó játékrészben is a Körmend uralta a mérkőzést, bár a Szeged akarására nem lehetett panasz. Főleg triplákkal próbálkoztak a vendégek, de ez nem volt elég. A Körmendnél Bradford volt a középpontban megint, a 25. percre húszra rúgott a hazai előny (89-69). A vasi lendület végig tartott, Mandic edző teljes sort cserélt a végén, lehetőséget adott a fiatal játékosoknak. A kezdeti bizonytalanságot elszámítva magabiztos körmendi győzelem született a végére.

Antonis Constantinides: Nagyon kellemetlen és szívós volt mai ellenfelünk, ezért alaposan meg kellett dolgoznunk a győzelemért. Nem kezdtük jól a meccset, a védekezésünk sem volt kellően agresszív, sok hárompontost kaptunk. Talán egy kicsit fáradtabbak is voltak a fiúk, hiszen nemzetközi porondon is helyt kellett állniuk. Készülünk a Falco elleni rangadóra teljes erőbedobással.

Andjelko Mandic: Gratulálok a Körmendnek, jobbak voltak ma, ez egyértelmű. Az első félidőben nem volt olyan rossz a játékunk, a szünet után viszont a Körmend kapta el jobban a ritmust, mi könnyelműen vettük a védekezést. Utána hiába zárkóztunk többször is, rossz döntéseink voltak támadásban, ez vendéglátónknak kedvezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában