Sport

2017.03.20. 20:45

A SZoESE hazai pályán kapott ki riválisától

Szombathely - A balatonfüredi idegenbeli rangadón sem hibázott a Haladás VSE/Sportiskola NB II-es női röplabdacsapata, stabilan tartja első helyét a nyugati csoportban. A SZoESE viszont itthon szenvedett nem várt vereséget.

Horváth Erika

Szent Benedek-Balatonfüred-Haladás VSE/Sportiskola 1:3 (-16, 16, -17, -17).

- Balatonfüred, 250 néző, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Soltész, Gyulai.

Haladás: Horváth D., Bokor, Mikos, Merklinné, Pető, Mohl-Benesóczky. Csere: Zoltán (liberó), Farkas (liberó), Fazekas, Dancsecs, Marton, Varga R. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

A 15 győzelemmel és egy vereséggel éllovas HVSE a 14/2-es mutatóval rendelkező, harmadik Balatonfürednél vizitált. A hazaiak kezdőjében ismét ott volt legjobbjuk, a térdsérüléséből felépült Jezerniczki Tímea, akit nélkülöztek a legutóbbi, szombathelyi, 3:1-es HVSE-sikerrel végződő találkozón. De ez sem bizonytalanította el Merklinnééket, elsősorban nagyon jó nyitásaik révén végig uralták és simán nyerték az első szettet (16-25). A második játszmában viszont sikerült kibontakoznia a hazaiaknak, és fokozatosan növelve előnyüket egyenlítettek (25-16). A folytatásban aztán már nem hagytak esélyt riválisuknak a szombathelyiek. Erős nyitásaikat nem tudták megzabolázni a hazaiak, így a pontosan felépített támadások lehetősége a zöld-fehéreknek jutott, akik maximálisan éltek is ezzel, és 85 percnyi játék után már ünnepelhettek is (17-25, 17-25). Sorozatban nyolcadik győzelmével továbbra is tartja pontelőnyét a PTE-PEAC gárdájával szemben a Haladás. Junior: 3:0.

A hálónál Merklin Ferencné (11) és Marton Gabriella, hátul Horváth Dóra (16) - Füreden minden klappolt a HVSE/SI-nél Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Egyetemi SE-Kalocsa SC 0:3 (-22, -15, -16).

- Szombathely, 50 néző, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Szél, Őri.

SZoSE: Horváth M., Gulkai, Varga N., Kiss L., Simon F., Halmosi. Csere: Nagy T. (liberó), Németh E., Csóka. Edző: Bodzer Attila.

Az első szettben még tudásához közeli teljesítményt nyújtott a szombathelyi csapat, ezzel nagyobb küzdelemre késztette a nyugati csoport tabelláján mögötte álló ellenfelét. De a folytatásban elveszett az önbizalom, rengeteget hibáztak is a hazaiak, mondhatni, csak szenvedtek, így nagyon megkönnyítették a hazaiak dolgát. Junior: 3:0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!